русский корабльнахуй
 
Останні новини  16 липня 2024 15:33 

Які продукти краще не купувати на ринках у спеку

підтримай автора: оригінал
15
-
0
Через спеку та вимкнення світла в Чернівецькій області виникають проблеми з продуктами. Особливо обережними варто бути при виборі продуктів на ринках, де умови зберігання можуть бути не ідеальними.
Журналісти 0372.ua пройшлись місцевими ринками міста та дізнались в продавців, як вони зберігають продукти та справляються з вимкненням електроенергії.
Ще не підписані на наш Telegram канал? Зробіть це зараз
Пані Олександра працює чотири роки на ринку, продає м'ясо та ковбаси.
Продавчиня розповідає, що від псування продуктів при вимкненні світла рятують генератори.
"Коли довго немає світла, ми морозимо воду в великих бутилках та ставимо в холодильник до продуктів, інколи це виручає" - ділиться продавчиня Олександра.
Жінка наголошує на тому, що дуже важливо правильно зберігати продукти, адже продавці відповідальні за здоров'я покупців.
Підписуйтесь на наш Instagram
М'ясо є одним з найнебезпечніших продуктів під час спеки, оскільки воно швидко псується при не правильних умовах зберігання.
М'ясо:
  • Температура зберігання: М'ясо має зберігатися при температурі не вище 4 градусів. Якщо продавець тримає м'ясо на відкритому прилавку без належного охолодження, краще не ризикувати;
  • Колір та запах: Свіже м'ясо має свіжий запах і "свіжий" колір. Плями, зміна кольору та неприємний запах свідчать про зіпсованість продукту;
  • Термін придатності: Завжди перевіряйте термін придатності на упаковці. Якщо м'ясо продається без упаковки, поцікавтеся скільки часу воно вже лежить на прилавку.
  • Молочні продукти:
  • Молочні продукти мають зберігатися при температурі не вище 6 градусів;
  • Завжди перевіряйте термін придатності на упаковці;
  • Упаковка молочних продуктів повинна бути не пошкоджена і без здуттів.
  • Що до порад, то приходьте на ринок з власними контейнерами з льодом, щоб продукти були охолоджені, до того моменту поки прийдете додому. А також продукти краще купляти вранці, коли вони ще не встигли перегрітися від спеки протягом дня.