русский корабльнахуй
 
Останні новини  22 липня 2024 14:10 

Як зберігати продукти в холодильнику коли немає світла

підтримай автора: оригінал
14
-
0
Відключення електроенергії стало частиною повсякденного життя українців. Через це псуються продукти в холодильнику. Журналісти 0372.ua поспілкувалися з мешканцями міста, щоб дізнатися їхні методи зберігання їжі під час відключень світла.
Проблеми, які спостерігаються:
Основна проблема зберігання продуктів під час відключень світла полягає в тому, що холодильники та морозильники перестають працювати. Це приводить до псування продуктів, які потребують низьких температур. М'ясо, риба, молочні продукти та готові страви особливо вразливі до цього.
Поради, якими ви можете скористатись:
  • Потрібно регулярно перевіряти термін придатності продуктів;
  • Використовувати термосумки, це допоможе зберегти продукти холодними протягом декількох годин;
  • Зберігати продукти в темному прохолодному місці. Якщо немає можливості використовувати холодильник, зберігайте продукти в найхолоднішому кутку свого будинку.
  • Чернівчанка Валерія поділилась з нами своїми лайфхаками зберігання продуктів влітку.
    "Я не купую великий запас продуктів наперед, лише на день-два. Хліб зберігаю в холодильнику, вершкове масло – в морозилці. М'ясо та рибу не купую близько місяця, а вживаю крупи, рис, кус-кус, спагетті, фрукти, овочі. Якщо м'ясо, то в'ялене. Мій головний лайфхак – я не готую їжу наперед."
    Підписуйтесь на наш Instagram
    Інша мешканка Чернівців розповіла, що практично не готує їсти.
    "Я купую пельмені, вареники і ставлю їх в морозилку. Мій лайфхак – я купую готову їжу."
    Отже, можна зробити висновки, що потрібно завчасно планувати покупки і на короткий термін. Зокрема, використовувати альтернативні джерела енергії. Це можуть бути, як генератори так і зарядні станції.
    Також не забувайте про організацію зберігання. Продукти, які потребують низьких температур, зберігайте на нижніх полицях холодильника або морозильника, щоб вони довше залишались холодними.
    Нагадаймо, ми раніше писали про те, які продукти краще не купувати на ринках у спеку. М'ясо є одним з найнебезпечніших продуктів під час спеки, оскільки воно швидко псується при не правильних умовах зберігання, також це стосується молочних продуктів.
    Що до порад, то приходьте на ринок з власними контейнерами з льодом, щоб продукти були охолоджені, до того моменту поки прийдете додому. А також продукти краще купляти вранці, коли вони ще не встигли перегрітися від спеки протягом дня.