Холодильник необхідний для зберігання продуктів за низьких температур. У цих умовах їжа псується значно повільніше.
Однак він допомагає зберегти далеко не всі продукти харчування.
Експерти перерахували 10 продуктів, які псуються за низьких температур.
Деякі фрукти
Не всі фрукти потрібно зберігати у холодильнику. Деякі їх бажано залишати при кімнатній температурі.
Так, банани, що знаходяться в холодильнику, повільно дозрівають і швидше гниють. Яблука також бажано залишити на кухонному столі. Те саме стосується абрикосів, персиків і нектаринів.
Картопля
Цей овоч необхідно зберігати в прохолоді, але не при низьких температурах.
Після зберігання в холодильнику картопля стане темною і пухкою.
Кавун
Його слід зберігати при кімнатній температурі.
Однак у цьому випадку йдеться про цілий кавун. Якщо плід вже розрізаний, його варто зберігати у холодильнику.
Цибуля
Щодо цієї овочевої культури діє те саме правило, що й для картоплі: зберігати в прохолодному місці, але не в холодильнику.
Також цибулю бажано тримати у сухому місці. В іншому випадку на ній може з’явитися пліснява.
Мед
Немає необхідності тримати мед в холодильнику.
До того, за низьких температур мед береться комками.
Помідори
Зберігання томатів при низьких температурах призводить до того, що їхня текстура стане борошнистою.
Недовго тримати помідори у холодильнику бажано лише тоді, коли вони починають дозрівати.
Хліб
Навіть якщо у вас залишилося багато хліба, не потрібно зберігати його у холодильнику.
За низьких температур ймовірність утворення цвілі на борошняному виробі лише збільшується.
Деякі соуси
Якщо до складу соусу входить оцет, пліснява та бактерії йому не страшні.
До таких продуктів входить кетчуп.
Оливкова олія
Цей продукт слід зберігати при кімнатній температурі.
У холодильнику олія змінить свою текстуру.
Горіхи
За низьких температур горіхи втрачають свій смак.
А якщо зберігати їх у холодильнику поряд з іншими продуктами, то горіхи вберуть зайві запахи.
Редактор: Алісія Давид
30-06-2024, 01:15