русский корабльнахуй
 
Новини  07 липня 2024 11:51 

Їжа з групи ризику: які продукти з базару влітку загрожують здоров'ю чернівчан

підтримай автора: оригінал
14
831
0
У спеку холодильники на вулиці не допомагають
У групі ризику влітку опиняються м'ясо, молоко, риба та солодощі, котрі продаються на ринках Чернівців. У Держпродспоживслужбі кажуть, що в спеку холодильники на вулиці не допомагають.
Про це розповіла начальниця відділу безпечності харчових продуктів і кормів ГУ Держпродспоживслужби у Чернівецькій області Тетяна Стефаник, пише "С4".
Покупцям у Держпродспоживслужбі радять звертати увагу на термін придатності та умови зберігання продуктів, які купують на ринках.
«Якщо це швидкопсувні харчові продукти, то не просто термін його придатності, а обов’язково оператор має зазначати дату кінцевого терміну вживання, і реалізатор має чітко слідкувати за цим. Наприклад, ковбасні вироби, молочна продукція промислового виробництва, які запаковані, зберігаються тільки у холодильних вітринах. Заморожена риба – у морозильних вітринах», – говорить Тетяна Стефаник.
До швидкопсувних продуктів належить «молочка». Якщо продаж реалізується на ринках – мають бути холодильні камери з температурним режимом до +4. Молоко, своєю чергою, обов’язково має бути у скляній тарі, а не у пластикових пляшках.
Лабораторії Держпродспоживслужби, які є на кожному ринку Чернівців, щоденно перевіряють продукцію на придатність до продажу.
«Коли продукцію завозять, ми перевіряємо, де її зберігають, щоб у всіх температура була не вище 6 градусів. Виробники м’ясної та молочної продукції щомісяця надають нам довідки. У них є результати досліджень інфекційних захворювань. Тільки тоді дається дозвіл на торгівлю», – зауважує провідна лікарка лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи №3 Ярослава Тимчук.