русский корабльнахуй
 
Новини України  20 липня 2024 00:30 

Сімейна лікарка ще раз нагадала, як зберігати молочні продукти

підтримай автора: оригінал
15
778
0
Молочні продукти вимагають особливого зберігання, адже це та їжа, яка дуже швидко псується і може викликати не тільки розлад травлення, а й отруєння та інші шлунково-кишкові інфекції.
Як правильно це робити, щоб продукти не тільки не зіпсувались, а і зберегли свої корисні властивості, розповідає сімейна лікарка Катерина Пінчук.
Як зберігати "молочку" у спеку
Перевіряйте термін придатності на упаковці й вживайте молочні продукти до його закінчення
Зберігайте в холодильнику при температурі від 2 до 6 °C. Це допомагає сповільнити ріст бактерій і зберегти свіжість продуктів
Йогурт, сир: зберігайте в оригінальній упаковці. Не залишайте ложку в йогурті, сирку, щоб запобігти потраплянню бактерій
Молоко: зберігайте на центральній полиці холодильника, а не у дверцятах
Зберігайте різні види молочних продуктів окремо, щоб уникнути змішування запахів і забруднення
Чому треба вживати кисломолочні продукти
Кисломолочні продукти обовʼязково мають бути в раціоні.
Кисломолочні продукти, такі як йогурти, кефір, сироватка, та кефір, є важливою складовою здорового харчування з багатьма корисними властивостями:
Підтримка здорової мікрофлори кишківника
Кисломолочні продукти містять пробіотики (живі мікроорганізми), які сприяють збереженню та відновленню корисної мікрофлори кишечника. Це важливо для зміцнення імунної системи та підтримки здоров'я шлунково-кишкового тракту.
Багато поживних речовин
Кисломолочні продукти містять вітаміни (зокрема вітаміни групи В) та мінерали, такі як кальцій, фосфор і калій. Ці речовини важливі для підтримки здоров'я кісток, м'язів та інших органів.
Підвищення травної функції: Ферменти, які містяться в кисломолочних продуктах, сприяють кращому травленню їжі й покращують всмоктування корисних речовин.
Зниження ризику захворювань
Регулярне споживання кисломолочних продуктів асоціюється зі зниженням ризику серцево-судинних захворювань, діабету типу 2 та інших хронічних захворювань.
Підтримка здоров'я шкіри
Пробіотики й вітаміни в кисломолочних продуктах можуть покращувати стан шкіри й волосся.
Редактор: Ангеліна Петльована
20-07-2024, 00:30