русский корабльнахуй
 
Чернівці  05 липня 2024 20:30 

За добу буковинці втратили понад 30 тисяч гривень: схеми шахраїв

підтримай автора: оригінал
15
676
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
За минулу добу поліцейські Буковини розпочали кримінальні провадження за трьома фактами шахрайства.
Перейшовши за фішинговим посиланням, отриманим у месенджері, 55-річний чернівчанин втратив 29 тисяч гривень. Під час покупки товарів в інтернеті, 27-річний житель села Мамаївці перерахував на рахунок недобросовісного продавця 3400 гривень. Також цього дня у 42-річної жительки села Замостя з карткового рахунку зникло майже 6000 гривень. Правоохоронці вкотре застерігають громадян бути обачними, не переходити за підозрілими посиланнями та не перераховувати гроші на невідомі рахунки. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на відділ комунікації поліції Чернівецької області.
Учора, 4 липня, до Чернівецького районного управління поліції звернувся 55-річний місцевий житель. Чоловік розповів, що йому надійшло повідомлення про можливість отримання соціальної виплати. Чернівчанин перейшов за посиланням та ввів реквізити своєї банківської картки. Унаслідок чого з його рахунку аферисти перерахували 29 тисяч гривень.
Також цього дня із заявою про шахрайство до поліції звернувся 27-річний житель села Мамаївці. Чоловік хотів придбати в інтернеті дитячі іграшки та перерахував на рахунок нібито продавця 3400 гривень. Однак бажаного товару так і не отримав.
Ще однією жертвою шахрайства стала 42-річна жителька села Замостя. Заявниця повідомила працівникам Вижницького райвідділу поліції, що з її карткового рахунку невідома особа, шахрайським шляхом, заволоділа майже 6000 гривень.
За вказаними фактами слідчі та дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.