русский корабльнахуй
 
Чернівці  24 травня 2024 12:05 

Шахраї виманили у буковинців майже 100 тисяч гривень: які схеми використовують зловмисники

підтримай автора: оригінал
21
840
0
Фото ілюстративне
Минулої доби п'ятеро буковинців стали жертвами шахраїв.
Учора, 23 травня, із повідомленням про шахрайські дії до поліції звернувся 42-річний житель Чернівецького району. Чоловік розповів поліцейським, що невідомі особи незаконно отримали доступ до його інтернет-банкінгу та перерахували понад 58 тисяч гривень. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на Відділ комунікації поліції Чернівецької області.
Того ж дня жертвою шахраїв стала 28-річна чернівчанка. В одній із соціальних мереж шахраї «зламали» акаунт знайомої та під приводом позики виманили 4 тисячі гривень.
Жителька с. Старі Бросківці розповіла правоохоронцям, що до неї зателефонував нібито працівник банку та запропонував допомогу в користуванні картковим рахунком. У подальшому співрозмовник дізнався у заявниці конфіденційну інформацію, після чого з її банківської картки зникло 10 тисяч гривень.
Також внаслідок дій шахраїв свої кошти втратили двоє жительок Чернівців. У 68-річної жінки з карткового рахунку зникла понад 21 тисяча гривень, а у 31-річної – 5 тисяч гривень.
Відомості про факти незаконного заволодіння коштами громадян поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.
Поліція Чернівецької області нагадує прості правила, що допоможуть вберегти гроші від злочинних посягань:
- ніколи й нікому не повідомляйте особисті дані (номер паспорта, індивідуальний податковий номер, паролі та секретні коди до картки та з SMS-повідомлень);
- не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з перерахуванням коштів;
- якщо ви отримали повідомлення про якісь проблеми з банківським рахунком, зверніться безпосередньо у відділення банку або за номером служби підтримки, який зазначено на картці або офіційному сайті фінансової установи;
- використовуйте лише перевірені інтернет-ресурси та переконайтеся у правильності назви необхідного сайту. Один непомітний символ в адресі сайту може означати, що він є фішинговим.