русский корабльнахуй
 
Чернівці  29 червня 2024 15:30 

За минулу добу аферисти ошукали трьох буковинок

підтримай автора: оригінал
14
651
0
Дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження. Деталі – у матеріалі.
Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на Відділ комунікації поліції Чернівецької області.
Учора, 28 червня, з повідомленням про шахрайство до Чернівецького РУП звернулася 52-річна місцева жителька. Жінка розповіла, що хотіла придбати кавомашинку, оголошення про продаж якої побачила в інтернеті. В подальшому, їй надійшло повідомлення в месенджер від нібито «продавця» з посиланням на оформлення онлайн-доставки. Чернівчанка перейшла за фейковим посиланням та ввела реквізити банківської картки, після чого отримала сповіщення про перерахування 3400 гривень на невідомий рахунок.
Ще однією жертвою шахрайства стала 26-річна жителька села Бочківці. Заявниця повідомила поліцейським, що їй надійшло повідомлення у месенджер від брата з проханням позичити йому гроші. Буковинка не перевірила отриману інформацію та без вагань перерахувала 4000 гривень на рахунок шахраїв, а відтак дізналася, що аккаунт родича зламали.
Крім цього, від онлайн-шахрайства потерпіла також 36-річна жителька Чернівців. Невідома особа з банківського рахунку жінки перерахувала 4040 гривень.
За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.
Поліцейські наголошують буковинцям не довіряти незнайомцям та не переходити за підозрілими посиланнями.