русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  25 червня 2024 14:29 

За добу аферисти ошукали чотирьох буковинок на майже 50 тисяч

підтримай автора: оригінал
21
842
0
Фото ілюстративне
За минулу добу аферисти ошукали громадян на майже 50 тисяч гривень. Буковинська поліція розпочала кримінальні провадження.
Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області, пише molbuk.ua
24 червня із повідомленням про шахрайство звернулася 26-річна жителька села Грозинці. Жінка розмістила оголошення в інтернеті про продаж наплічника. Їй надійшло повідомлення в месенджер від нібито "покупця" з посиланням на оформлення онлайн-доставки. Буковинка перейшла за фейковим посиланням та ввела реквізити банківської картки, після чого отримала сповіщення про перерахування 12400 на невідомий рахунок.
Ще однією жертвою шахрайства стала 59-річна жителька Чернівців. Заявниці надійшло повідомлення у месенджер від знайомого з проханням позичити йому гроші. Жінка не перевірила отриману інформацію та без вагань перерахувала 32 тисячі гривень на рахунок шахраїв.
Від онлайн-шахрайства потерпіли також ще двоє буковинок. Невідомі з банківських рахунків жінок перерахували гроші. У 26-річної жительки села Грушівка аферисти привласнили майже 3900 гривень, а у 45-річної чернівчанки – 1848 гривень.
Працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.
Поліцейські наголошують буковинцям:
• не довіряйте незнайомцям;
• завжди перевіряйте отриману інформацію;
• не переходьте за підозрілими посиланнями;
• не вводьте та не розголошуйте конфіденційну інформацію чи реквізити карткових рахунків.
Редактор: Галина Олійник
25-06-2024, 14:29