русский корабльнахуй
 
Чернівці  26 червня 2024 17:37 

Що робити, якщо знайшли маленьке козуленя: пояснюють лісівники

підтримай автора: оригінал
3
677
0
Фото ілюстративне
Через заборону полювання на Буковині, Тернопільщині та Хмельниччині збільшилась чисельність дикої фауни.
Серед найбільш розповсюджених видів – козулі. Торік у межах Подільського лісового офісу їх нарахували понад 16 тисяч особин. Відтак дедалі частіше посеред лісу можна натрапити на новонароджених диких козенят. Зовсім крихітних плямистих тваринок згорнутих у клубок знаходять у гущі трави та чагарниках. У Подільському лісовому офісі пояснюють: насправді тварина не залишилась на самоті, пише Медіа агентство АСС.
«Зазвичай поруч (за 50-100 метрів) є мама-козуля. Вона тримає відстань від дитинчат, щоб у разі потреби відвернути увагу хижаків.
Маля козулі тиждень залишаються там, де народились, зачаївшись у траві. І тільки через 7—8 днів вони починають ходити за матір'ю», - кажуть лісівники.
Та інколи люди влаштовують місії порятунку і підбирають малят, але фахівці застерігають: якщо поруч немає прямої загрози для їхнього життя, то тваринку брати не варто.
У лісовому офісі також додали відео, на якому видно маленьке козуленя у одному з лісових масивів Ревнянського лісництва філії «Чернівецьке лісове господарство». Грибники врятували його від собаки і залишили на тому місці, де його шукатиме самка.