русский корабльнахуй
 
Чернівці  12 вересня 2024 12:35 

У підвалі одного з ліцеїв на Буковині поселились кажани

підтримай автора: оригінал
2
966
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
Фахівці Національного природного парку «Хотинський» розвіяли міфи про цих тварин та розповіли, як потрібно поводитись, якщо виявили кажанів у себе в помешканні.
Нещодавно учні та вчителі Зеленецького ліцею звернулись до працівників Національного природного парку «Хотинський». Люди розповіли, що в підвальному приміщені школи з'явилися кажани, пише Медіа агентство АСС з посиланням на фейсбук-сторінку парку. «Люди вважають кажанів страшними кровопивцями й асоціюють з Дракулою. Але насправді - це беззахисні тварини», - пояснюють фахівці.
Міфи про кажанів
Чи дійсно кажани п’ють кров?
- Усі види кажанів України харчуються комахами. У світі існує лише 3 види кажанів-кровососів, які живуть в Південній Америці та п’ють кров свійських тварин.
Чи заплутуються вони у волоссі
- Кажани полюють на комах, які можуть літати навколо людини, волосся їх зовсім не цікавить.
Окрім цього, кажани занесені до Червоної книги України. Вони дуже чутливі та тендітні. Потрібно бути вкрай обережними, аби їм не зашкодити.
Руйнувати сховища рукокрилих, коли тварини беззахисні та не мають чим харчуватися, не можна.
Що робити, якщо біля вас поселились кажани
«Якщо сталося так, що іншого виходу, окрім переміщення тварин, немає, просимо вас робити це правильно: розміщувати кажанів у максимально великі коробки невеликими групами, щоб уникнути перегріву. Будьмо людяними! З кожним добрим вчинком ми робимо цей світ кращим», - пояснюють фахівці.
Фото: Національний природний парк «Хотинський».