русский корабльнахуй
 
Новини  10 вересня 2024 16:53 

На Буковині лісівники зафільмували сім’ю диких кабанів, які прийшли підживитися зерном

підтримай автора: оригінал
6
956
0
Фото: ГО «Зубровиця»
Фахівці попереджають, у разі несподіваної зустрічі зі зграєю цих лісових мешканців, не намагайтеся тікати
На Буковині лісівники зафільмували сім’ю диких кабанів, які прийшли підживитися зерном.
Відео опублікував Подільський лісовий офіс на своїй сторінці у Facebook.
"Сім’я кабанів прийшла на підгодівельний майданчик, щоб підживитися зерном. На відео видно дорослих особин та поросят, які жваво перекидають листя і землю, у пошуках дрібних насінинок. Ці кадри вдалося відзняти у мисливських угіддях Буковини. Якщо прислухатися, то почуєте як тварини жують", - йдеться у повідомленні.
Як зазначають лісівники, у масивах філій ДП «Ліси України» на Буковині, Хмельниччині та Тернопільщині часто можна натрапити на перериті кабанами клаптики землі.
"І це добре! Адже таким чином тварини сприяють аерації. У ґрунті проходить циркуляція води та повітря, завдяки чому швидше проростає насіння і краще розвиваються рослини. Більше того, кабани змінюють структуру лісової підстилки, що створює нові умови для проживання дрібніших тварин", - пояснюють лісівники.
Фахівці попереджають, що потрібно бути обачними у поводженні з дикими кабанами.
"Важливо! Така зграя диких свиней на відео виглядає дуже мило, проте насправді вони можуть бути небезпечними для людей. Особливо агресивними є самки, які відчувають загрозу для свого потомства.
Кабан має великі ікла, якими може завдати серйозних травм. У разі несподіваної зустрічі зі зграєю цих лісових мешканців, не намагайтеся тікати. Краще повільно відійдіть, при цьому не робіть різких рухів і не відвертайтеся від тварини", - застерігають у Подільському лісовому офісі.