русский корабльнахуй
 
Чернівці  07 вересня 2024 15:10 

Цієї осені лісівники Буковини планують висадити 813 саджанців нових дерев

підтримай автора: оригінал
7
574
0
Лісівники планують відходити від суцільних монокультур. У лісах створюють умови для біорізноманіття за допомогою комбінації різних порід.
Цієї осені лісівники Буковини, Хмельниччини та Тернопільщини загалом висадять 2,2 млн нових дерев
Філії Подільського офісу готуються до старту лісокультурної кампанії, цього разу лісівники висадять на понад пів мільйона більше дерев, пише Медіа агентство АСС з посиланням на інформацію Подільського лісового офісу.
Зокрема у планах відтворити 370 га лісів на місці торішніх зрубів та посадити 18 га нових лісів на деградованих землях, переданих громадами у ході програми «Forest Recovery». На Буковині у ході осінньої лісокультурної кампанії планують висадити 813 тисяч саджанців.
Найбільш розповсюдженими породами дерев у регіоні є сосна і дуб, їх садитимуть найбільше. Філії повністю забезпечені садивним матеріалом – деревця заздалегідь дбайливо виростили у лісових розсадниках та селекційно-насіннєвих комплексах.
ДП «Ліси України» продовжує відходити від суцільних монокультур. У лісах Буковини, Хмельниччини та Тернопільщини створюють умови для біорізноманіття за допомогою комбінації різних порід (наприклад, сосна + дуб + липа).
Часто до лісокультурних кампаній долучаються волонтери, учні шкіл та активні жителі громад.