русский корабльнахуй
 
Здорово  21 червня 2024 00:05 

В МОЗ розповіли, які симптоми ротавірусної інфекції, як їй запобігти та як лікувати

підтримай автора: оригінал
10
1k
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
У міністерстві наголошують, що специфічного лікування ротавірусної інфекції немає - лише симптоматичне лікування.
В Міністерстві охорони здоров’я розповіли, які симптоми має ротавірусна інфекція, як запобігти їй та як лікувати ротавірусну інфекцію, пише Медіа агентство АСС.
«Найпоширеніша у світі «кишкова» інфекція, якій можна легко запобігти. До того, як наука винайшла вакцину, більшість дітей віком до 5 років була інфікована ротавірусом хоча б один раз», - йдеться в повідомленні.
В МОЗ наголошують, що підхопити інфекцію доволі легко: не достатньо ретельно вимити руки, покупатися у забрудненій водоймі чи контактувати з хворим.
Також інфекцію можна підхопити й під час контакту із забрудненими поверхнями й предметами: іграшками, підлогою, меблями, одягом, під час їжі тощо.
«Ротавірус може залишатися на поверхнях протягом тижнів та навіть місяців», - зазначають в МОЗ.
Першими ознаками ротавірусу є різке підняття температури і блювота, пізніше з’являється тривала діарея.
«У здорової дорослої людини ротавірусна інфекція може мати лише легкі прояви та симптоми або не мати їх взагалі. Проте для немовлят і дітей раннього віку це захворювання є небезпечним через ризик швидкого зневоднення. Зазвичай, інкубаційний період при інфікуванні триває 2 дні. Блювота та діарея можуть тривати від трьох до восьми днів», - додають в МОЗ.
У міністерстві наголошують, що специфічного лікування ротавірусної інфекції немає - лише симптоматичне лікування. Лікарі призначають пацієнту поліферментні препарати, адсорбуючі та в'яжучі засоби, жарознижувальні препарати, а також важливо водно-сольовий баланс організму: багато пити.
«За тяжкого перебігу захворювання передбачене внутрішньовенне введення рідини. Проводиться дезінтоксикаційна терапія. Антибіотики при ротавірусній інфекції не призначаються», - додають в МОЗ.