русский корабльнахуй
 
Чернівці  12 липня 2024 14:11 

Лікарка з Чернівців назвала симптоми гострої кишкової інфекції, за яких потрібно негайно звернутися до медзакладу

підтримай автора: оригінал
14
671
0
Ілюстративне фото
Гострі кишкові інфекції — одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які активізуються влітку та можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей.
Як йдеться у телеграм-каналі Наталії Гопко, генеральної директорки Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб, є 4 найпоширеніші симптоми кишкових інфекцій, за яких потрібно негайно звернутися до лікаря:
- сухість у роті та горлі;
- підвищена температура, що супроводжується діареєю і блювотою;
- переймоподібні болі в животі;
- незначне сечовипускання або його відсутність, пише Медіа агентство АСС.
Нагадаймо, гострі кишкові інфекції — одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які активізуються влітку та можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Кишкові інфекції передаються через вживання зараженої їжі чи води, під час купання у забруднених водоймах, через брудні руки і предмети побуту.
Додамо, станом на 4 липня було встановлено, що 6 проб води відібраних в межах місць масового відпочинку людей «Чернівецький міський пляж», не відповідають на бактеріологічні показники. Тому купання в Пруті забороняється.
Незалежно від того дозволено купання офіційно чи ні, в місцях відпочинку на річках і водоймах України спеціалісти центру контролю та профілактики щотижня проводять моніторинг якості води: відбирають проби води для лабораторної перевірки та встановлення перевищення показників потенційно небезпечних для населення.