русский корабльнахуй
 
Чернівці  03 червня 2024 14:44 

На Буковині пацієнтів з гострими кишковими інфекціями перевіряють на холеру: чи фіксували випадки захворювання

підтримай автора: оригінал
16
1.1k
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
Як зазначають фахівці, у Чернівецькій області є багато факторів, які дозволяють постійне проникнення холери на територію регіону. Що роблять для того, щоб попередити поширення хвороби - читайте в матеріалі МА АСС.
З 1 червня в Україні розпочали посилений епідеміологічний нагляд за холерою. У важких або складних випадках гострих кишкових інфекцій додатково проводять лабораторні дослідження, щоб запобігти поширенню цього захворювання в літній сезон.
Як розповів у коментарі Медіа агентству АСС Юрій Падурару, завідувач відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних хвороб ДУ «Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», у Чернівецькій області станом на 3 червня 2024 року випадків захворювання на холеру не фіксували.
«Географічне положення Чернівецької області, міжнародні зв’язки з сусідніми державами, активізація міграційних процесів всередині країни та за її межами, є визначальними факторами щодо можливості постійного проникнення на територію області холери.
Щоб запобігти виникненню епідемічних ускладнень на холеру серед населення Буковини, ЦКПХ проводить посилений епідеміологічний нагляд. Фахівці проводять епідеміологічні розслідування кожного випадку гострої кишкової інфекції, встановлюються епідеміологічні зв’язки, джерела інфекції, фактори та шляхи передачі інфекційних хвороб», - каже Юрій Падурару.
Окрім цього, з червня по жовтень Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб додатково досліджує воду з відкритих водоймищ у місцях відпочинку та масових скупчень людей.