русский корабльнахуй
 
Чернівці  31 липня 2024 15:08 

Стало відомо, на яких пляжах Буковини безпечно купатися

підтримай автора: оригінал
16
1.2k
0
Фото: МА АСС
Всього в Чернівецькій області є 4 офіційних пляжі. Їх регулярно перевіряють фахівці.
У розпалі літо. Хоч спека на Буковині відступила, жителі області часто обирають для відпочинку водойми - річка Прут, місцеві ставки та озера.
Медіа агентство АСС поцікавилось у Тетяни Бурлаки, завідувачки відділу епідеміологічного нагляду «Спостереження та профілактики неінфекційних хвороб» ДУ Чернівецького ОЦКПХ, наскільки безпечно купатись у водоймах області.
На Буковині є чотири офіційних пляжі. Це міський пляж на річці Прут у Чернівцях, озера у Великому Кучурові, Боянах та Магалі. У цих водоймах якість води фахівці перевіряють два рази на місяць.
Так, за результатами останніх досліджень, які проводились 25 липня, купатись офіційно можна у Боянах, Великому Кучурові та Магалі. Проби, які брали з Прута, мають відхилення від норм:
«Всього ми відібрали 16 проб води на санітарно-хімічні показники, 16 - на бактеріологічні, 16 - на паразитологічні, 15 - на вірусологію і 20 - на холеру. Показники всіх водойм, окрім Прута, у нормі», - пояснює Тетяна Бурлака.
Окрім офіційних пляжів, фахівці перевіряють також й найбільші неофіційні місця для купання. Йдеться про річку Дністер у Новодністровську, Непоротовому та Репужинцях. У цих водоймах всі показники в нормі, каже Тетяна Бурлака, проте купатись там не рекомендують, адже пляжі не обладнані всім необхідним, зокрема туалетами, роздягальнями та медпунктами.