русский корабльнахуй
 
Новини України  16 травня 2024 01:15 

Не нервуватись: 5 продуктів, які зменшують тривожність

підтримай автора: оригінал
30
1.5k
0
Те, що ми їмо і п'ємо, може як збільшити, так і допомогти зняти стрес і тривогу
Те, що ми їмо і п'ємо, може як збільшити, так і допомогти зняти стрес і тривогу. Зокрема, різні антиоксиданти, мінерали та вітаміни, як, наприклад, вітамін С, можуть полегшити симптоми.
Про продукти, які можуть допомогти зменшити тривожність, розповідає Health.
Яйця
Симптоми тривоги залежать від гормонів, таких як серотонін і дофамін, у центральній нервовій системі. А яєчні жовтки містять вітамін D, який може допомогти нервовій системі у функціонуванні.
Деякі дані свідчать про те, що підвищений рівень вітаміну D зменшує симптоми тривоги та депресії, а також підвищує працездатність.
Продукти з високим вмістом кальцію
Результати дослідження, проведеного у 2022 році, показало, що збільшення споживання кальцію може бути корисним для настрою.
Дослідники отримали дані від 1233 студентів коледжу і виявили, що ті, хто їв більше молочних продуктів і кальцію, були менш схильні до стресу, ніж інші.
Вони також відзначили, що підвищене споживання кальцію часто призводило до зниження тривожності та підвищення витривалості.
До продуктів, багатих на кальцій, належать молочні продукти, такі як молоко та йогурт, а також овочі, такі як шпинат і капуста.
Чорниця
Вживання чорниці може бути корисним при стресі. Чорниця багата на антиоксиданти, які допомагають затримати й запобігти пошкодженню клітин.
Дослідження 2019 року, показало, що при постменопаузі підвищений вміст антиоксидантів у раціоні знижує рівень тривожності.
Авокадо
Регулярне вживання авокадо може допомогти впоратися з тривогою завдяки вмісту в ньому вітамінів групи В. Дослідження пов'язують продукти, багаті на вітаміни групи В, зі зменшенням симптомів стресу і зниженням відчуття тривоги.
Апельсини
Один апельсин середнього розміру забезпечує організм більш ніж половиною рекомендованої дієтичної норми вітаміну С, відомого антиоксиданту.
Редактор: Ангеліна Петльована
16-05-2024, 01:15