русский корабльнахуй
 
Здоров'я  24 липня 2024 19:41 

Продукти для здоров'я серця і нормального тиску після 40 років: що додати в тарілку

підтримай автора: оригінал
14
1.9k
2
Фахівці зазначили, що дієта може істотно вплинути на здоров'я серця, керуючи артеріальним тиском, рівнем холестерину і загальним запаленням в організмі.
Про це пише УНІАН з посиланням на Shefinds.
Роблячи усвідомлений вибір продуктів харчування, люди можуть знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань і поліпшити якість життя.
Вживання правильних продуктів може допомогти запобігти утворенню бляшок в артеріях, знизити ймовірність серцевих нападів і поліпшити кровообіг.
Жирна риба
Лосось, скумбрія і сардини багаті на жирні кислоти омега-3, особливо ці жири зменшують запалення, покращують функцію кровоносних судин і можуть знизити кров'яний тиск і рівень тригліцеридів (тип жиру, пов'язаний із ризиком серцевих захворювань). Як розповіла дієтологиня Крутіка Нанаваті, вживання жирної риби кілька разів на тиждень може значно поліпшити здоров'я серця.
Бобові
Бобові, зокрема сочевиця, квасоля і нут, є джерелами рослинного білка і клітковини. "Клітковина допомагає знизити рівень "поганого" холестерину, а рослинний білок може бути здоровою альтернативою тваринним білкам", - розповіла дієтологиня.
Темний шоколад
Він може бути корисним для серця. Нанаваті підкреслила, що темний шоколад містить флаваноли, тип антиоксиданту, який "може поліпшити функцію кровоносних судин і потенційно знизити кров'яний тиск". Однак вона порадила поміркованість через вміст цукру. "Вибирайте темний шоколад із вмістом какао 70% або вище, щоб отримати максимальну користь і при цьому контролювати споживання цукру", - порадила вона.
"Регулярно включайте ці корисні для серця варіанти разом із нежирними джерелами білка, такими як риба, птиця та нежирні молочні продукти", - узагальнила фахівець.
Також вкрай важливо обмежити вживання оброблених харчових продуктів, насичених і трансжирів, доданого цукру та надмірного споживання солі, оскільки вони сприяють факторам ризику серцевих захворювань.
Редактор: Людмила Осадчук
24-07-2024, 19:41