русский корабльнахуй
 
Чернівці  04 червня 2024 17:25 

«Місце сили»: у Чернівцях відкрили простір для ветеранів

підтримай автора: оригінал
18
1.2k
0
Відвідувачі простору зможуть отримати послуги з соціальної підтримки, психологічної допомоги, юридичний супровід.
У Чернівецькій міській територіальній громаді розпочав роботу простір для ветеранів та їх сімей. Він знаходиться за адресою вул. Целана 11-А.
Центр підтримки ветеранів «Місце сили» – це простір для ветеранів та ветеранок, членів їх сімей, членів сімей загиблих, безвісти зниклих Захисників та Захисниць України, пише Медіа агентство АСС.
Відвідувачі простору зможуть отримати такі послуги:
- Соціальна підтримка
- Психологічна допомога
- Юридичний супровід
«У нас з 2018 року працює служба підтримки сімей воїнів АТО/ООС. А от зараз відкрили новий центр, який буде орієнтований на ветеранів та їхні родини. Також на тих, хто чекає з полону своїх родичів, чи котрі безвісти зниклі. Ми відкриті до всіх і працюємо за принципом «рівний рівному». Залучати будемо громадські організації та міжнародні, хто має довід. Важливо і з дітками займатись, котрі походять з таких сімей. Формуємо довіру до себе», - розповіла Любов Бежан, керівниця Чернівецького міського центру соціальних служб.
Зараз у центрі працює три фахівці: керівник, психолог та спеціаліст соціальної роботи. Простір відкритий 5 днів на тиждень.
Заплановано проведення груп підтримки, індивідуальних консультацій психолога та кейс-менеджера, заходів, спрямованих на адаптацію ветеранів до цивільного життя, тренінгів, семінарів, занять з елементами арт-терапії, надаватимуться послуги з перекваліфікації.
Ініціативу зі створення ветеранського хабу впроваджує Департамент соціальної політики Чернівецької міської ради та Чернівецький міський центр соціальних служб за сприяння Програми розвитку (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery — Розширення можливостей громад в Україні».