русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  04 червня 2024 22:00 

У Чернівцях відкрили перший центр підтримки ветеранів: які послуги надаватимуть

підтримай автора: оригінал
19
1.8k
0
У Чернівцях, сьогодні, 4 червня, відкрився новий простір для ветеранів та їхніх сімей – Центр підтримки ветеранів "Місце сили". Це перший подібний заклад у Чернівцях.
Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua.
Це спеціалізований хаб, де ветерани, члени їхніх родин, а також родини загиблих та безвісти зниклих захисників та захисниць України можуть отримати різноманітну допомогу та підтримку.
"Таким категоріям людей важлива психологічна підтримка, яку і будуть надавати у Центрі підтримки ветеранів. Ми започаткували роботу груп підтримки, зокрема працюють у нас групи дружин загиблих, матерів загиблих. Чекаємо у нашому центрі ветеранів, які поділяться досвідом, як пристосуватися до цивільного життя. Сподіваємося, що надалі будемо проводити для відвідувачів центру майстеркласи, різні тренінги", - розповіла керівниця служби соціально-психологічної підтримки учасників АТО/ОО та членів їх сімей Чернівецького міського центру соціальних служб Тетяна Ткачук.
У хабі зараз працюють троє працівників – психолог, кейс-менеджер і юрист. До роботи будуть залучати міжнародні благодійні організації.
Раніше у цьому приміщенні на вулиці П. Целана, 11А, знаходилася державна архітектурна інспекція. Перший поверх приміщення відремонтували, біля сходів встановили підйомник. Загалом на облаштування центру ветеранів витратили 45 тисяч євро. Це кошти міжнародних благодійних організацій. Чернівці стали пілотним проектом від Програми розвитку ООН і змогли відкрити центр підтримки ветеранів.
Військові кажуть, що такі хаби для дуже потрібні. Адже багато хто не знає, куди звертатися з різних питань.
Хаб працює для мешканців Чернівецької територіальної громади, але тут запевняють, що нікому не будуть відмовляти у допомозі.
Редактор: Людмила Осадчук
4-06-2024, 22:00