русский корабльнахуй
 
новини  03 червня 2024 01:30 

Уберегти від серцевого нападу здатний сік одного популярного овоча

підтримай автора: оригінал
20
1.4k
0
Серцевий напад є серйозним захворюванням, при якому подача крові до серця раптово блокується. Таке небезпечний стан при повільному реагуванні може привести до смертельного результату.
Як правило, цьому виною є підвищений рівень холестерину в організмі. Він закупорює артерії, позбавляючи важливий орган “підживлення”.
Про це пише lady.kyiv.ua
Накопичення холестерину також може сприяти високий кров’яний тиск. Тому його потрібно привести в норму, щоб запобігти загрозі серцевого нападу. Недавнє дослідження виявило новий продукт, здатний позбавити людину від гіпертонії, а отже – зменшити ризик серцево-судинних захворювань.
Томатний сік
Вчені знайшли корисні властивості несолоного томатного соку. Вони провели дослідження, в якому 184 чоловіки і 297 жінок з Японії протягом року пили сік, отриманий з відомого всім овоча. При цьому кількість випитого напою не регулювалася. В результаті у 94 піддослідних з нелікованою передгіпертонією або гіпертонією значно впав тиск і рівень холестерину ЛПНЩ (шкідливий тип, який накопичується на внутрішній стороні стінок артерій).
В середньому систолічний тиск знизився з 141,2 до 137,0 мм рт. ст. показники діастолічного артеріального тиску зменшилися в середньому з 83,8 до 80,9 мм рт. ст.
Автори відзначають, що позитивний ефект після вживання соку був помічений як у чоловіків, так і у жінок різних вікових груп. "Наскільки нам відомо, дане дослідження є першим, в якому вивчається вплив споживання томатів або томатних продуктів на маркери ризику серцево-судинних захворювань протягом року і в широкому віковому діапазоні", – пишуть вчені у своїй роботі.
Редактор: Алісія Давид
3-06-2024, 01:30