русский корабльнахуй
 
Здоров'я  18 вересня 2024 00:15 

7 звичок, від яких потрібно відмовитися до 50 років

підтримай автора: оригінал
1
8.9k
0
Вибір способу життя, який ми робимо в молодості, може істотно вплинути на те, як ми старіємо і наскільки здоровими ми будемо, пише BestLife.
"Багато факторів впливають на здорове старіння. Деякі з них, такі як генетика, не піддаються нашому контролю. Інші, такі як фізичні вправи, здорове харчування, регулярні відвідування лікаря і турбота про своє психічне здоров'я, - у наших силах", - стверджує Національний інститут старіння.
Ось 7 звичок, яких потрібно позбутися до 50 років, на думку експертів.
Ігнорування здоров'я серця
Зробіть кроки вже зараз, щоб бути у формі в 50 років. "З віком ризик серцевого нападу збільшується", - каже Антреас Хіндоян, доктор медицини, кардіолог і доцент клінічної медицини. "Поєднання здорового харчування і регулярних вправ - це те, що ми прописуємо нашим пацієнтам для зниження ризику ішемічної хвороби серця. В ідеалі люди повинні займатися 30 хвилин помірною серцево-судинною активністю, наприклад, ходити п'ять разів на тиждень або 25 хвилин інтенсивною серцево-судинною активністю щонайменше тричі на тиждень".
Ігнорування гігієни порожнини рота
Важливо підтримувати хорошу гігієну порожнини рота, коли ви наближаєтеся до 50 років. "Це стає все більш важливим і для тих, кому за 50. Захворювання ясен і погана гігієна порожнини рота пов'язані з ішемічною хворобою серця. Звичка покращувати гігієну порожнини рота зараз може знизити цей ризик у майбутньому", - каже докторка медицини Дебора Гордіш.
Куріння
Відмова від куріння в будь-якому віці може піти вам тільки на користь! "Усього за 24 години після відмови від куріння знижується ризик серцевого нападу", - каже Johns Hopkins Health.
Зайва вага
Підтримка здорової ваги є ключем до мобільності та благополуччя в 50 років. "Ця порада може виявитися найскладнішою для виконання. Це тому, що з віком стає складніше скинути вагу через зниження метаболізму", - каже доктор Гордіш. "З усім тим, поставте собі за мету зменшити жир на животі та в ділянці живота. Для цього потрібне поєднання дієти і вправ, тому їжте овочі".
Нездорове харчування
Почніть харчуватися здоровою їжею, заснованою на цільних продуктах. "Велика частина досліджень показує, що середземноморський стиль харчування, що містить свіжі продукти, цільні зерна і корисні жири, може мати позитивний вплив на здоров'я", - стверджує Національний інститут старіння.
Дозволяєте стресу взяти гору
"Вивчіть методи релаксації та управління стресом і плануйте стресові події, які можуть статися. Йога, медитація або просто щоденна прогулянка з розслабленням можуть стати вашою улюбленою новою рутиною", - каже доктор Гордіш.
Нестача сну
Якісний сон - щонайменше 7 годин на добу - має вирішальне значення для здоров'я і благополуччя після 50 років. Тому, якщо ви не висипаєтеся, зараз саме час почати працювати над розвитком корисних звичок. "Є багато речей, які ви можете зробити, щоб краще спати, наприклад, дотримуватися регулярного графіка сну. Намагайтеся засинати і вставати в один і той самий час щодня. Уникайте пізнього сну вдень, оскільки це може перешкодити вам заснути вночі. Фізичні вправи також можуть допомогти вам краще спати", - кажуть у Національному інституті старіння.
Редактор: Євгеній Пірожков
18-09-2024, 00:15