русский корабльнахуй
 
Здоров'я  01 серпня 2024 00:30 

Хлопець схуд на 90 кілограмів за 4 роки: ось його 4 секрети успіху

підтримай автора: оригінал
11
1.1k
0
Хлопець, на ім'я Ніколас Гарратт зумів схуднути на 200 фунтів (близько 90 кг) за 4 роки. В інтерв'ю Today.com він розповів, що завжди боровся зі своєю вагою, пише УНІАН.
Найбільша вага Ніколаса становила 400 фунтів (181 кг). Тоді хлопцеві 15 років. Він почав їсти нездорову їжу у 5 років, і ця звичка призвела до того, що з роками він набирав зайві кілограми.
Зіткнувшись з безперервними знущаннями в школі, мешканець Великої Британії був щасливий, коли через пандемію світ пішов на глобальний карантин.
"Я відчув полегшення, коли стався COVID, тому що мені не довелося виходити з дому. Нам довелося піти на карантин, і я відчув полегшення від того, що міг просто сидіти вдома і не бачити людей. Я виходив тільки вночі, коли стемніло", – ділиться Ніколас.
Підданий знущанням з боку однолітків, Гарратт відволікав себе переїданням і вживанням алкоголю. Ледве здатний без болю пройти квартал, він звернувся до лікаря, щоб той допоміг йому впоратися з тривогою – але йому сказали, що у нього є ризик серцевого нападу.
Вирішивши змінитися, Гарратт експериментував з екстремальним голодуванням. Однак втрата ваги без збільшення м'язової маси не заспокоїла його ненависті до себе.
"Я був дуже незадоволений. Я думав: "Я робив усе це даремно. Який у цьому сенс?" Я схуд, а під цим – просто потворна людина, якою я все одно не хочу бути", – розповів підліток.
Змінивши свій підхід до схуднення, Гарратт припинив голодування і в січні 2023 року записався до спортзалу, підіймав вагу. Крім того, він дотримувався годинних щоденних прогулянок на свіжому повітрі або на біговій доріжці.
Підліток поділився чотирма важливими порадами щодо схуднення. Найперша – рахуйте калорії. Його прихильність до підрахунку калорій має певну наукову підтримку. Дослідження, опубліковане минулого року в Журналі Американської асоціації серця, показало, що підрахунок калорій є більш ефективним способом позбутися небажаних кілограмів, ніж голодування протягом певних періодів.
Гарратт каже, що він також виявив, що додавання овочів і салату до кожного прийому їжі допомогло йому відчувати себе більш ситим і задоволеним, зберігаючи при цьому дефіцит калорій.
Друга порада полягає в тому, що вуглеводи – це не зло. Хоча ті, хто дотримується дієти, часто критикують вуглеводи, Гарратт підкреслює, що вони не є злом і насправді є необхідним паливом для тренувань.
Ця порада перегукується з думками дієтологів, які вважають, що тренування слід починати з вуглеводів, щоб підтримувати енергію та максимізувати ефективність.
Використовуйте фітнес-додатки. У багатьох із них є можливість рахувати калорії, відстежувати свій прогрес тощо.
Крім того, Гарратт радить памʼятати, що фізичні вправи – це засіб, який допоможе вам досягти результату. Хлопець називає зміну мислення найбільшим фактором, який сприяв його досягненням. Він заохочує інших до рішучості: "Навіть коли у вас немає мотивації займатися фізичними вправами, ви все одно можете бути рішуче налаштовані піти до спортзалу".
Редактор: Євгеній Пірожков
1-08-2024, 00:30