русский корабльнахуй
 
новини  22 травня 2024 16:56 

Цей суп зміцнює зуби та кістки, уповільнює старіння: особливо корисний для людей за 50

підтримай автора: оригінал
27
9.9k
0
Суп, приготовлений на бульйоні з м’ясних кісточок, вкрай корисний, смачний та поживний. Він підвищує імунітет, омолоджує, зміцнює кістки та сполучні тканини, робить шкіру еластичною, а волосся – міцним і сяйливим.
А все тому що бульйон на кістках містить надзвичайно корисну сполуку для нашого організму – колаген. Розповідаємо, яка користь бульйону, що таке колаген, яка його роль для нашого здоров’я, з посиланням на польський ресурс Przyslijprzepis.
Що таке колаген і на що він впливає в організмі людини
Колаген – це один із найцінніших білків для нашого організму, оскільки він є будівельним матеріалом для м’язів, кісток, сполучних тканин, шкіри, волосся, сухожилля та зв’язок. Колаген є також у рогівці ока, в зубах і кровоносних судинах, тому безпосередньо впливає на стан практично всіх систем організму. З роками вироблення колагену в нашому організмі значно сповільнюється, тому кістки стають крихкими, починає випадати волосся, на шкірі з’являються зморшки. Процес уповільнення починається вже після 40 років, а після 60 – вироблення колагену взагалі припиняється.
Що впливає на зменшення кількості колагену в нашому організмі:
- гормональні збої;
- перебування на сонці без УФ-захисту;
- підвищений цукор у крові та надлишок солі в організмі;
- погані звички;
- постійні стреси, втома та перенапруження.
Чим корисний бульйон на кістках для здоров’я людини
Колагеновий бульйон на кістках – вкрай смачний засіб від проблем зі здоров’ям, які є наслідком сповільнення вироблення білка. Суп, зварений на такому бульйоні, допомагає уповільнити старіння, розгладити зморшки, зміцнити кістки, м’язи, зуби, волосся та шкіру.
Які корисні сполуки й мінерали містить бульйон:
- Глютамін – це сполука, яка покращує еластичність та рухливість суглобів.
- Гіалуронова кислота, що покращує стан шкіри, поліпшує рухливість суглобів, зменшує біль та набряки на тілі.
- Сірка, кальцій та фосфор, що є зміцнювальними мінералами для тканин організму.
Тому суп на м'ясних кістках вкрай необхідний людям зрілого віку, щоб залишатися молодими й здоровими якомога довше. Регулярне вживання бульйону забезпечить міцність кісток та суглобів, еластичність судин, шкіри й волосся, а також зменшить набряки на тілі й захистить від вірусних захворювань.
Редактор: Аліна Книжник
22-05-2024, 16:56