русский корабльнахуй
 
Здоров'я  17 липня 2024 17:16 

Вилікують купу хвороб і «заморозять» процеси старіння: цілюща ягода для молодості організму

підтримай автора: оригінал
13
51.3k
0
Ожина – це вітамінно-мінеральний комплекс, що містить органічні кислоти та моноцукри. Тому ця ягода корисна дорослим, дітям та людям похилого віку. Також ожину вважають однією з найкорисніших ягід для вагітних жінок. Оскільки містить в собі залізо, яке піднімає гемоглобін, рутин, що зміцнює судини, калій та кальцій, що боряться з набряками та зміцнюють кістки. І все це підсилюється антиоксидантами та пектином, що запобігають мутаціям та убезпечують від токсинів.
Завдяки високому вмістові антиоксидантів ожина ніби "заморожує" процеси старіння, продовжуючи активну молодість тіла. Також вона буде корисною для тих, хто має захворювання на діабет, оскільки її глікемічний індекс складає лише 25 одиниць.
Всі, хто хоче швидко та правильно худнути, також можуть додавати ягоду в раціон. Окрім того, що фігура набуде ідеальних форм, ожина ще нормалізує процеси травлення та зробить детокс всього організму. Оскільки містить у своєму складі пектин, який ефективно виводить будь-які токсини з організму.
Однак, ягоду не слід вживати людям, які мають проблеми з кишечником, через великий вміст кісточок. Також коли спостерігається підвищена кислотність, не варто пити ожиновий сік.
Ягоди також заготовляють на зиму. З ожини варять варення, яке чудово допомагає при застуді, роблять желе і соус до м’яса. Також ягоди можна сушити і потім додавати у зимовий чай.
Ще з ожини роблять вино, яке потрібно в малих дозах вживати всім, хто має знесилення та поганий апетит. А з листя, яке сушать на зиму, можна робити настої і використовувати їх для лікування висипань на шкірі.
Редактор: Людмила Осадчук
17-07-2024, 17:16