русский корабльнахуй
 
Новини України  16 червня 2024 20:20 

Чим корисна шовковиця, кому потрібно їсти її з обережністю

підтримай автора: оригінал
17
24.1k
0
Розповідаємо, чому експерти рекомендують вживати шовковицю в разі авітамінозу, недокрів'я, шкірних захворювань як засіб для зміцнення здоров'я.
Користь шовковиці безперечна
Шовковиця багата на залізо, рибофлавін, вітаміни С і К, калій, фосфор, кальцій, а також значну кількість клітковини та органічних сполук. Завдяки своєму складу - великій кількості вітамінів, мікро- та макроелементів, які забезпечують організм енергією, - шовковиця корисна як для дорослих, так і для дітей.
Перш за все шовковиця покращує роботу шлунково-кишкового тракту. Ягоди містять багато харчових волокон, клітковини, які здатні нормалізувати роботу ЖКТ, покращити роботу кишківника, знизити ризик появи спазмів, здуття живота.
Та сама клітковина регулює рівень холестерину у крові, тим самим підтримуючи роботу серця та кровоносної системи. Антиоксиданти відіграють свою роль у захисті від серцево-судинних захворювань.
Антиоксидант (ресвератрол), виявлений у шовковиці, робить судини еластичними, знижує ймовірність утворення тромбів і розвитку серцево-судинних захворювань, наприклад, інсульту або інфаркту. Шовковиця знижує артеріальний тиск.
У шовковиці міститься велика кількість заліза, який рідко виявляють у фруктах. Високий його рівень сприяє профілактиці анемії.
Ягода знижує ризик виникнення онкологічних захворювань завдяки вмісту антиоксидантів (вітамінів C та А) та поліфенолів, які сприяють нейтралізації вільних радикалів, покращенню загального стану організму.
Шовковиця зміцнює кісткову тканину. Кальцій, якого багато в її ягодах, корисний для кісток і зубів. Магній, залізо та фосфор найбільш корисні для осіб похилого віку, вживання цих мінералів разом із шовковицею регулює мінералізацію кісткових тканин, знижує ризик остеопорозу та інших захворювань кісток.
Шовковиця дуже корисна для зору. Каротин, який є в ягодах, сприяє захисту органів очей від шкідливого впливу сонячних променів, також протидіє появі катаракти та хронічних захворювань сітківки.
Користь шовковиці для жінок. Антиоксидант ресвератрол, який міститься у шовковиці, позитивно впливає на зовнішній вигляд та уповільнює старіння. Регулярне її вживання робить шкіру еластичною й підтягнутою. А внаслідок низької калорійності та високого рівня вмісту води ягода допомагає схуднути.
Кому з обережністю потрібно їсти шовковицю
Шовковицю краще не вживати гіпотонікам, тому що вона знижує артеріальний тиск.
Якщо вживати шовковицю на голодний шлунок, це може спровокувати небажані прояви з боку шлунково-кишкового тракту.
Надмірне вживання шовковиці може викликати алергічну реакцію.
Оскільки вміст цукру в шовковиці досить значний, в разі діабету її плоди краще не вживати.
Редактор: Анна Семьонова
16-06-2024, 20:20