русский корабльнахуй
 
Здоров'я  01 серпня 2024 10:45 

Кому не можна їсти помідори: 8 суворих заборон лікарів

підтримай автора: оригінал
15
1.7k
0
Що б не говорили італійці, найсмачніші помідори на світі у нас, в Україні. Але і їх потрібно не просто любити, але й їсти з обережністю.
У розпал літа радує, що можна їсти багато салатів, і користь помідорів незаперечна. У них дуже багато вітамінів (A, B2, B6, PP, E, рідкісний вітамін К) і корисних для здорового організму кислот (винна, яблучна і лимонна). Але все ж шкоду цей прекрасний овоч теж може завдати, причому, чималу. Є досить велика категорія тих, кому не можна їсти помідори, і тих (а таких - більшість), хто їсть їх неправильно, завдаючи цим шкоди організму, пише UkrMedia.
1. Алергія
З помідорами (як і з іншими яскравими плодами) потрібно бути обережним алергікам. Деяким взагалі заборонені томати.
2. Жовчокам'яна хвороба
Органічні кислоти беруть участь у процесах травлення, активізують роботу шлунка, підшлункової залози, посилюють моторну функцію кишечника. Але при наявності жовчнокам'яної хвороби їх їсти не можна - ситуація може тільки погіршитися. Помідри викликають дуже сильний жовчогінний ефект.
3. Захворювання нирок
Якщо у вас проблеми з сечостатевою системою, то багато помідорів їсти не можна. Щавлева кислота погано впливає на водно-сольовий обмін. Варені і консервовані помідори призводять до зростання каменів у нирках, якщо є така небезпека.
4. Захворювання суглобів
Через ту ж щавлеву кислоту помідори викликають сильні болі в суглобах. так що при проблемах з опорно -руховим апаратом їх їсти теж не можна.
5. Панкреатит
При панкреатиті заборонені зелені або недостиглі помідори.
6. Хвороби ШКТ
При виразці шлунка і гастриті з підвищеною кислотністю не можна захоплюватися помідорами. У період загострення потрібно повністю виключити з меню.
7. Гіпертонія
Людям з гіпертонією і іншими захворюваннями серцево-судинної системи також не рекомендуються консервовані помідори в солоному і маринованому вигляді.
Як їсти помідори, щоб не нашкодити собі?
Звичайно, ми звикли до яєчні з помідорами, любимо додавати помідори до м'яса і риби. Іноді таке дозволяти собі можна. Але не регулярно!
Помідори не рекомендують поєднувати з хлібом, м'ясом, яйцями і рибою тим, хто перебуває на дієті і строго стежить за своїм харчуванням. Перерва між прийомом помідорів і хліба повинен бути в кілька годин. Запивати їжу томатним соком теж недобре. Це окремий прийом їжі. Після їжі повинно пройти 30 хвилин.
Редактор: Алісія Давид
1-08-2024, 10:45