русский корабльнахуй
 
Здоров'я  07 вересня 2024 20:44 

Запобігають деяким видам раку: лікарі-дієтологи настійно рекомендують включати в раціон цей овоч

підтримай автора: оригінал
5
936
0
Споживання томатів пов'язане зі зниженням ризику розвитку раку завдяки наявності потужного антиоксиданту, відомого як лікопін. Антиоксидант надає більшості сортів томатів "насиченого червоного кольору", але саме тому вважається, що помідори запобігають деяким видам раку, як-от рак простати.
Лікопін, присутній у помідорах, також може "допомагати зменшити хронічне запалення", сказала психіатр-дієтолог Ума Найду, пише УНІАН.
Помідори багаті калієм - мінералом, який допомагає регулювати кров'яний тиск, а також важливий для скорочення м'язів і клітинного балансу. Помідори також багаті на клітковину, яка може допомогти довше відчувати ситість, поліпшити травлення і підтримувати більш стабільний рівень цукру в крові.
Помідори також містять бета-каротин, "який перетворюється в організмі на вітамін А і сприяє здоровому росту і старінню", - сказала Найду.
Вони також містять фолієву кислоту, мідь, марганець, білок, ніацин і вітамін К, але особливо є хорошим джерелом вітаміну С, "який є важливою поживною речовиною для здорової імунної системи, оскільки допомагає боротися з інфекціями", - прокоментувала Янулевич. Один великий помідор, зазначила вона, містить 14 міліграмів вітаміну С, "що відповідає 15% рекомендованої добової норми для чоловіків і 18% добової норми жінок".
Чи можна їсти помідори щодня?
Через такі переваги включення помідорів до раціону майже завжди є плюсом.
Протипоказанням може стати тільки алергія або схильність до печії.
Усім іншим помідори можна вводити в раціон різними способами.
Редактор: Людмила Осадчук
7-09-2024, 20:44