Для млинців якнайкраще підійде картопля із середнім або високим вмістом крохмалю. Її треба зварити, вилити всю рідину та розім’яти до стану пюре товкачиком або ложкою.
Про це пише Storinka.com.ua
Основні інгредієнти:
Картопля Вага: 0.5 кг
Борошно пшеничне 1 склянка
Яйця курячі 1 шт.
Сир твердий 100 г
Часник сушений 1 ч. л
Петрушка, пучок 1 шт.
Олія вершкове 1 ст. л
Розпушувач 0.5 ч. л
Молоко 3 ст. л
Перець чорний мелений на смак
Олія соняшникова 3 ст. л
Сіль на смак
Спосіб приготування:
Крок 1. Відваріть картоплю та зробіть з неї пюре.
Крок 2. Додайте яйце, сир, перець, сіль, борошно зелень, вершкове масло, молоко і швидко розмішайте. Занадто тривале вимішування призводить до розрідження маси.
Крок 3. Стіл присипте борошном, викладіть тісто і зліпите з нього круглі коржики (під час смаження млинці трохи підіймаються). Налийте на сковороду та обсмажуйте на повільному вогні до золотистої скоринки з двох боків, накривши кришкою.
Редактор: Анастасія Апетрі
13-12-2024, 01:45