Хурма – популярний восени і взимку ягода, яка є джерелом клітковини, містить велику кількість бета-каротину, вітаміну С та калію. Часто ці яскраві помаранчеві плоди на смак можуть бути дуже терпкими. Як позбавити хурму терпкості, розповідає ТСН.
Як прибрати терпкий смак хурми
Терпкою є не дозріла хурма. Тому, щоб зник характерний в'язкий смак, хурма має дозріти.
Що робити для цього, якщо хурма вже зірвана та куплена в магазині?
Фахівці радять покласти хурму на декілька днів у пакет за кімнатної температури.
Щоб прискорити процес дозрівання, в цей же пакет можна покласти банани чи яблука.
Найчастіше, для того, щоб хурма не була терпкою, її заморожують, кладуть до морозилки. Після цього вона не лише втрачає терпкість, а й стає м'якою.
Альтернативний варіант - занурити ягоди в окріп і дати полежати кілька годин.
Редактор: Євгеній Пірожков
11-12-2024, 14:55