русский корабльнахуй
 
Здоров'я  11 грудня 2024 14:55 

Навіщо заливати хурму гарячою водою: лайфгак, що працює

підтримай автора: оригінал
9
624
0
Хурма – популярний восени і взимку ягода, яка є джерелом клітковини, містить велику кількість бета-каротину, вітаміну С та калію. Часто ці яскраві помаранчеві плоди на смак можуть бути дуже терпкими. Як позбавити хурму терпкості, розповідає ТСН.
Як прибрати терпкий смак хурми
Терпкою є не дозріла хурма. Тому, щоб зник характерний в'язкий смак, хурма має дозріти.
Що робити для цього, якщо хурма вже зірвана та куплена в магазині?
Фахівці радять покласти хурму на декілька днів у пакет за кімнатної температури.
Щоб прискорити процес дозрівання, в цей же пакет можна покласти банани чи яблука.
Найчастіше, для того, щоб хурма не була терпкою, її заморожують, кладуть до морозилки. Після цього вона не лише втрачає терпкість, а й стає м'якою.
Альтернативний варіант - занурити ягоди в окріп і дати полежати кілька годин.
Редактор: Євгеній Пірожков
11-12-2024, 14:55

Схоже


07 грудня 2024 14:00 
Новини України Як правильно їсти хурму — зі шкіркою чи без

Вчора 00:45 
новини Не їжте хурму просто так — покладіть її в салат: смачний рецепт

13 листопада 2024 01:15 
новини Як правильно їсти хурму: дієтологи розповіли секрети споживання

10 листопада 2024 00:30 
новини Як вибрати солодку та соковиту хурму, щоб вона не була терпка

28 жовтня 2024 22:45 
Новини України Як прочистити труби на кухні без троса та хімії: 6 простих лайфхаків