Маленькі деталі приготування мають суттєвий вплив на смак готових страв. Ви коли-небудь замислювалися, чому ваші макарони виходять не такими, як хотілося б? Можливо, ви робите одну поширену помилку – накриваєте каструлю кришкою під час варіння.
Про це пише Hochu.ua
Чому не варто накривати каструлю з макаронами кришкою?
Перш за все, це збільшує ризик "втечі" води. Кришка сприяє швидкому утворенню піни, що може призвести до того, що вода виллється з каструлі. При цьому, якщо частина води виллється, макарони можуть пригоріти або злипнутися.
Перед додаванням макаронів вода має кипіти. Приготування макаронів без кришки дозволить зайвій воді випаруватися, а макаронам приготуватися рівномірно.
Редактор: Анастасія Апетрі
4-12-2024, 01:30