русский корабльнахуй
 
Новини України  27 вересня 2024 23:59 

Приготуйте кетчуп так - і більше ніколи не будете купувати його в магазині

підтримай автора: оригінал
26
1.1k
0
Кетчуп — популярний та улюблений соус в Україні, ним заправляють різноманітні страви — від бутербродів до пасти. Крім цього, приготувати смачний кетчуп можна самостійно.
Про те, як готувати домашній кетчуп, розповідають у кулінарному YouTube-каналі "Закарпатська Господиня".
Що потрібно для домашнього кетчупу
Для того, щоб приготувати домашній кетчуп, потрібні такі продукти:
помідори - 1 кг;
буряк - 200 г;
яблука - 350 г;
цибуля - 200 г;
оцет 9% - 60 мл;
цукор - 60 г;
сіль - 12 г;
гвоздика - до смаку;
лавровий лист - до смаку;
сухий часник - до смаку;
хмелі-сунелі - до смаку;
чорний мелений перець - до смаку;
духмяний перець - до смаку.
Як готувати кетчуп вдома
До складу магазинного кетчупу зазвичай не входять інші овочі, окрім помідорів. А ту пасту, в якій використовують цибулю та фрукти, заведено називати соусом. Хоча така домашня заправка-кетчуп перевершує магазинну за своїм смаком.
Перш за все підготуйте продукти для домашнього кетчупу. Помідори, яблука та буряк ретельно помийте.
Помідори та яблука можна брати будь-якого сорту. При виборі продуктів необхідно звертати увагу на їхній стан - не варто обирати пошкоджені або не надто свіжі овочі, це впливатиме на смак та тривалість зберігання домашнього кетчупу.
Замість буряку часто використовують болгарський перець. Водночас буряк солодший, тому, разом з яблуками, добре збалансовує смак кетчупу. Щоб кетчуп був ще смачнішим, буряк радять попередньо відварити. Потім овоч необхідно почистити від шкірки.
Помідори наріжте навпіл або на четвертинки, з яблук виріжте насіння та наріжте фрукти на скибочки.
Пересипте помідори та яблука у велику каструлю з товстими стінками або казан. Цибулю та буряк наріжте скибками, всипте цибулю в посуд з яблуками та помідорами. Варений буряк додається пізніше.
Перемішайте інгредієнти для домашнього кетчупу, накрийте посуд кришкою і поставте на середній вогонь. Коли овочі розм'якшаться, вкиньте лавровий лист та всі спеції, окрім солі, цукру та оцту. Попри те що приправи нададуть домашньому кетчупу виразного смаку, їх не потрібно занадто багато.
Перемішайте інгредієнти й накрийте посуд кришкою. Коли утвориться багато рідини, додайте буряк і нещільно накрийте кришкою казан.
Варити домашній кетчуп потрібно протягом години, періодично перемішуючи масу. Після цього перебийте суміш занурювальним блендером або перетріть через сито.
В однорідну масу влийте оцет, додайте цукор та сіль. Перемішайте домашній кетчуп та проваріть ще 40-45 хвилин. Чим довше варити кетчуп, тим густішим він буде.
Готовий домашній кетчуп розлийте по стерилізованих банках і щільно закрите стерилізованими кришками.
Редактор: Ангеліна Петльована
27-09-2024, 23:59

Схоже


10 вересня 2024 22:16 
Здоров'я Які яйця не можна купувати в магазині: знають одиниці

18 вересня 2024 00:30 
Здоров'я Не знайдете навіть на ринку: продукти часів СРСР, які ви ніколи не спробуєте

28 жовтня 2024 13:40 
Новини Чернівців Вкрав у магазині телефон, а потім здав його в ломбард: на Буковині судитимуть зловмисника

13 листопада 2024 00:30 
новини Чотири ознаки: як вибрати свіжий імбир в магазині або виростити його вдома

08 вересня 2024 00:30 
Новини України Як економити та зберегти гроші під час зростання цін на продукти: корисні лайфхаки