русский корабльнахуй
 
Здоров'я  Вчора 00:30 

Не знайдете навіть на ринку: продукти часів СРСР, які ви ніколи не спробуєте

підтримай автора: оригінал
2
754
0
Ви напевно чули історії від своїх бабусь, дідусів і навіть батьків про те, яким було життя за часів Радянського Союзу. І в цих розповідях головна "фішка" СРСР – радянські продукти. Які продукти СРСР ви ніколи не спробуєте, пише УНІАН.
Продукти СРСР, яких зараз немає
Топ-7 продуктів, яких ви не побачите на прилавках магазинів або на ринках. Деякі з них не виробляються зовсім, в інших серйозно змінилася рецептура, тож аналогічний товар ви спробувати не зможете.
Лікарська ковбаса
Хоча і зараз прилавки переповнені різноманітними видами вареної ковбаси, багато людей, які жили в СРСР, нарікають, що справжньої лікарської ковбаси за ГОСТом уже просто не виробляють.
У радянські часи ця ковбаса вважалася дієтичною - зі зниженою жирністю. Виробляти її почали в Москві в далекому 1936 році. Цю ковбасу часто призначали людям із проблемним здоров'ям.
Склад сучасної докторської ковбаси дуже відрізняється від радянських стандартів.
Чай у брикетах
Ще одним із дуже популярних продуктів у СРСР був чай у брикетах. І ні, це не аналог сучасних китайських пресованих чаїв. Щоб його заварити, не було необхідності кидати цілий брикет у заварник - достатньо було відламати маленький шматочок.
Грузинський чай у брикетах налічував 14 сортів. Величезною популярність мали фруктові види.
Оселедець івасі
Івасі - це далекосхідна сардина. Ця риба зникла з прилавків ще в 90-х роках. До речі, саме на основі цієї риби готували легендарний салат "Оселедець під шубою".
Причиною зникнення цього продукту з магазинних полиць став не розвал СРСР. Річ у тім, що цієї риби більше немає у водах біля Камчатки або Хабаровського краю РФ - тепер її можна зустріти ближче до Японії.
Крем-сода
Про радянську крем-соду з автоматів, напевно, чули всі. Цей напій із ванільно-вершковим смаком також подавали в кафе. Люди, які колись жили в СРСР, стверджують, що сучасний напій зовсім не схожий на радянську крем-соду.
Жуйки "Турбо"
Жувальні гумки "Турбо" турецького виробництва з'явилися в СРСР у 80-х роках. Серед смаків були персик, яблуко, кавун, диня і полуниця. Варто зазначити, що ціна на ці жуйки на ті часи була доволі чималою, часто траплялися й підробки.
Але легендарними жуйки "Турбо" робив не смак, а вкладиш. На ньому міг бути зображений мотоцикл або машина.
До речі, їх могли застати і люди, народжені після краху СРСР. Їх перестали виробляти тільки 2008 року.
Радянський пломбір
Ванільний пломбір із СРСР, за розповідями людей, які його куштували, був найкращим у всьому світі. Відрізнявся він яскраво вираженим молочним смаком, а також приваблював людей своїм натуральним складом.
Примітно, що за межами Радянського Союзу цей пломбір подавали в ресторанах. За кордоном він вважався преміальним морозивом.
Болгарський кетчуп
Кетчуп від виробника "Булгарплодекспорт" був неймовірно популярним у радянські часи. Продавався він у скляних пляшках. У нинішніх кетчупах такого смаку вже не зустріти.
Редактор: Євгеній Пірожков
18-09-2024, 00:30