русский корабльнахуй
 
Смачні рецепти  06 січня 2025 00:45 

Мак-ен-чиз - запіканка з макаронами на сніданок чи обід

підтримай автора: оригінал
3
476
0
Запіканка дуже вершкова і сирна, а також рецепт можна коригувати під наявні у вас інгредієнти й додавати щось від себе.
Про це пише NV.
Макарони з сиром, приготовані на плиті чи запечені до хрусткої скоринки, є бажаним доповненням до будь-якої основної страви. Цей класичний мак-ен-чиз поєднує пасту з легким білим соусом. Страву можна приготувати за кілька днів і поставити в духовку, коли прийде час, але вона буде такою ж на смак, як і в день приготування. Якщо ви хочете відразу приготувати та з’їсти мак-ен-чиз, не охолоджуйте соус, а додайте пасту. Зберіть у форму та запікайте, доки краї не зарум’яняться, а верх не стане золотисто-коричневим, від 20 до 30 хвилин. Залишки можна зберігати в холодильнику в герметичному контейнері до п'яти днів.
Інгредiєнти:
Макарони - 450 г
Масло вершкове 73% - 70 г
Борошно пшеничне - 30 г
Сіль - 10 г
Молоко 3,2% - 1.20 л
Сир твердий - 225 г
Сир чедер - 225 г
Білі гриби, сушені - за смаком
Чорний перець - за смаком
Приготування
Крок 1
Доведіть велику каструлю з сильно підсоленою водою до кипіння на сильному вогні. Додайте макаронів і варіть до 1 хвилини менше, ніж al dente. Злийте воду, промийте холодною водою, поки вона не охолоне на дотик, і відкладіть.
Крок 2
У каструлі нагрійте 4 столові ложки вершкового масла на середньому вогні до утворення піни. Додайте борошно, сіль, продовжуйте помішувати, поки суміш не стане насиченого кольору, приблизно 1 хвилину. Поступово влийте 5 склянок молока і доведіть до кипіння, часто помішуючи.
Крок 3
Зменшіть вогонь до середнього і тушкуйте, часто помішуючи, поки трохи не загусне, приблизно 2 хвилини. Зніміть каструлю з вогню. Додайте подрібнений сир, розмішайте до однорідності та повного розплавлення. Відставте, поки охолоне, приблизно на 30 хвилин.
Крок 4
Коли соус охолоне, додайте макарони і перемішайте, щоб з’єднати. Перекладіть у форму для запікання.
Крок 5
Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці під кришкою з фольги, поки запіканка не закипить по краях, приблизно 45 хвилин. Розкрийте, додайте попередньо замочені у гарячій воді гриби та запікайте, поки верх не стане золотисто-коричневим, приблизно 15 хвилин. Дайте настоятися 5 хвилин перед подачею.
Редактор: Катерина Ковальова
6-01-2025, 00:45

Схоже


16 грудня 2024 20:57 
Здоров'я Коли потрібно їсти сало, щоб воно було максимально корисним: на сніданок, обід чи вечерю

05 жовтня 2024 15:46 
Здоров'я Яблучна дієта всього на 5 днів допоможе вам скинути зайві кілограми

26 листопада 2024 11:55 
Здоров'я Названо ідеальний час сніданку, щоб худнути та жити довше на 20 років

10 вересня 2024 23:50 
Здоров'я Дієтологи назвали продукт, який найкорисніше їсти на сніданок: знижує холестерин в крові

30 грудня 2024 13:40 
Новини України Названо 7 продуктів, які не можна їсти на голодний шлунок