Один з найважливіших прийомів їжі протягом дня є сніданок. Тому дуже важливо "зарядити" себе білком та вітамінами, щоб почати день енергійно та у чудовому настрої. Однак деякі з "здорових", на перший погляд, продуктів не рекомендується вживати зранку.
Про це пише Novosti.24
Томати
Хоча томати містять вітамін С та безліч необхідних для здоров’я поживних речовин, їх не слід їсти на порожній шлунок.
Причина в тому, що в помідорах багато дубильної кислоти, яка надає їм особливу кислотність на смак і може викликати проблеми зі шлунком.
Газовані напої
Багато людей вживають напої, такі як Coca-Cola або Fanta, причому щодня. Але якщо пити їх зранку, то є ризик зіткнутися зі здуттям живота.
Надмірне споживання газованих напоїв збільшує кількість шлункової кислоти, яка може спричинити ерозію стінок травної системи.
Листкове тісто
Багато хто любить круасани на сніданок, але мало хто замислюється над тим, що ця випічка містить дріжджі – інгредієнт, який може дратувати стінки шлунка.
Якщо вони вироблені на фабриці, є ризик отримати велику дозу хімічних речовин. В таких круасанах, на жаль, містяться консерванти та трансжири, які завдають шкоди не тільки системі травлення, а й організму в цілому.
Гострі спеції
Мало кому спадає на думку їсти гостру страву на сніданок.
Це може бути екстремальним сніданком, про який тільки можна подумати, але з порожнім шлунком і гострими інгредієнтами, такими як халапеньйо або перець чилі, не буде нічого хорошого для травного тракту. І якщо ви їсте їх вранці, то шанси на спазми шлунка зростають.
Солодощі
Цукор дуже легко засвоюється. Але коли він досягає порожнього шлунка, не може виділятись достатньо інсуліну для підтримки нормального рівня глюкози в крові.
Крім того, цукор є кислою їжею, яка може змінити кислотно-лужний баланс. Солодощі на сніданок краще виключити всім, тому що вони підвищують ризик розвитку цукрового діабету.
Йогурт
Можливо, це найпоширеніша їжа на сніданок, яку все більше і більше лікарів радять не вживати вранці. Йогурт містить багато молочнокислих бактерій, які корисні для здоров’я людини.
Однак ця кислота стає неефективною через високий рівень кислотності порожнього шлунка. Тому набагато корисніше їсти йогурт на обід, або через дві-три години після першого прийому їжі.
Груші
Ці смачні фрукти містять сире волокно. І при вживанні їх натщесерце можна пошкодити тонкі слизові оболонки та викликати біль у шлунку. Тому фахівці рекомендують поєднувати їх з іншими злаками чи вівсянкою.
Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.
Редактор: Анастасія Апетрі
16-11-2024, 01:45