русский корабльнахуй
 
Новини України  04 серпня 2024 17:58 

Що не можна їсти з кавунами та динями та чому: ви будете здивовані

підтримай автора: оригінал
35
1k
0
Літо завжди асоціюється з соковитим кавуном та ароматною динею. Проте не всі знають, що поєднання деяких продуктів з цими ласощами може викликати певні проблеми та дискомфорт, особливо у людей з проблемами ШКТ. Тому, щоб насолоджуватися смаком кавуна та дині без неприємних наслідків, важливо знати, з якими продуктами вони несумісні.
Медики розповіли про продукти, з якими не рекомендується вживати кавун та диню.
З чим не потрібно поєднувати кавун та диню
Не можна поєднувати кавун і диню з молочними, кисломолочними продуктами, наприклад, з деякими сирами, такими як бринза та фета, а також з овечим і козячим сиром, оскільки це може спричинити печію, здуття або тяжкість у животі, проносний ефект.
Експерти попереджають що поєднання кавуна та дині з хлібом, кашами може сповільнити процес травлення та викликати проблеми зі здоров'ям.
Краще не поєднувати ці фрукти зі спиртними напоями — отримаєте той самий ефект тривалого нетравлення.
Дуже небажано їсти кавуни та дині до чи одразу після смажених, жирних та солоних продуктів, яєць, м'яса, риби.
Чому це відбувається, чому диню та кавун краще споживати окремо від інших продуктів?
З одного боку — диня дуже корисна, у ній багато заліза, калію і вітаміну С. Її можна вживати за наявності захворювань печінки і серцево-судинної системи. Кавун є джерелом вітаміну А, який сприяє виробленню колагену і еластину, у ньому містяться антиоксиданти, вживання кавуна позитивно позначається на роботі серця, м'язової системи. Перевагою обох плодів є те, що вони містять мало калорій.
Але і кавун, і диня довго не затримуються у шлунку, перебувають там лічені хвилини, а потім майже одразу потрапляють у кишківник. І, якщо з'їсти їх разом з іншими продуктами, поєднуючи, наприклад, з м'ясом, то почнуться процеси бродіння і гниття.
Як краще споживати кавун та диню
Експерти радять споживати ці фрукти окремо, дозволяючи організму належним чином їх перетравлювати. Краще вживати їх за кілька годин до або після приймання їжі.
Вживати диню або кавун краще посеред дня, коли шлунок найбільш активний.
Редактор: Аліна Книжник
4-08-2024, 17:58

Схоже


28 жовтня 2024 01:45 
Здоров'я Чи можна зрізати цвіль з сиру та їсти його: лікар відповів на популярне питання

01 вересня 2024 01:15 
новини Як позбутися неприємного запаху в холодильнику за допомогою картоплі

19 вересня 2024 19:58 
новини Які продукти заборонено їсти з картоплею: їх часто поєднують на столі

22 жовтня 2024 15:40 
Новини України Одна помилка, і про користь можна забути: у чому небезпека хурми, граната та інших осінніх плодів 

12 вересня 2024 13:17 
Новини України Кому не можна їсти ожину: побічні властивості, про які ви не знали