русский корабльнахуй
 
Новини України  20 червня 2024 01:45 

Тренер розповів, чи справді макарони призводять до набору зайвої ваги

підтримай автора: оригінал
18
1k
1
Часто люди асоціюють макарони з не зовсім здоровою їжею. І коли прагнуть нормалізувати вагу, то намагаються виключити цей продукт зі свого раціону. Однак, не потрібно відносити такий продукт до категорії "шкідливого".
Про це повідомляє тренер Юрій Попко.
Чи можна погладшати від макаронів
За словами експерта, відмінність цільнозернових макаронів від дешевих з обробленого борошна лише в тому, що в цільнозернових лишається шкірка, в яких є мінерали та клітковина. Тобто вони більш поживні.
Щодо калорійності, то цільнозернові та дешеві макарони ідентичні.
До того ж немає різниці, коли ви будете їсти макарони, адже це ніяк не впливає на збільшення ваги.
Людина гладшає в цілому, якщо перебираєте свою норму калорій протягом доби. Неважливо з яких продуктів і чим ви будете перебирати - білками, жирами чи вуглеводами.
"Ви гладшаєте в цілому від переїдань. Від того скільки з'їдаєте чи переїдаєте протягом дня", - додав тренер.
Чим корисні макарони та які є протипоказання
Макарони — багате джерело вуглеводів, яке дає тривале відчуття насичення. Середня порція макаронів 150-200 грам може забезпечити 10% потреби в калоріях в день.
Крім клітковини, макарони багаті вітамінами групи B, залізом і харчовими волокнами. Ці речовини покращують метаболізм і підтримують в нормі рівень гемоглобіну в крові. Макарони грубого помелу знижують рівень холестерину в крові.
Макарони не можна часто їсти людям, які мають зайву вагу, малорухливий спосіб життя, цукровий діабет.
Неприйнятними макаронні вироби з пшениці можуть бути тільки для людей з нестерпністю глютену. В такому випадку слід вибирати макарони з гречаної або рисової муки.
Борошно, тим паче рафіноване — це не цільне зерно, а рафінований продукт. Якщо ж немає можливості купувати якісні цільнозернові макарони, то можна придбати звичайні. Але їсти їх не частіше ніж 2-3 рази на тиждень.
Редактор: Ангеліна Петльована
20-06-2024, 01:45