русский корабльнахуй
 
Здоров'я  16 серпня 2024 00:45 

4 продукти, які сильно шкодять підшлунковій та призводять до хвороб

підтримай автора: оригінал
7
1.8k
0
Підшлункова залоза відповідає в організмі людини за вироблення багатьох життєво важливих ферментів. Однак, деякі шкідливі продукти можуть нашкодити їй та призвести до збою.
Про це повідомляє тренер Юрій Попко.
Що варто знати про підшлункову
Підшлункова залоза — це орган, який виробляє ферменти для перетравлення їжі. В основному ці ферменти потрібні для засвоєння вуглеводів.
Якщо організм погано реагує на сирі овочі та фрукти, то людина одразу буде відчувати здуття, газоутворення та дискомфорт.
Ферменти — це по суті білки, які виробляються нашим організмом, щоб перетравлювати їжу.
Причино запалення підшлункової є гострий та хронічний панкреатит, який останнім часом став дуже поширеним і займає трете місце серед захворювань органів черевної порожнини, при якому потрібне хірургічне втручання.
Які продукти шкодять
Алкоголь
Алкоголь є стимулятором активного вироблення ферментів підшлункової.
Коли ми споживаємо часто алкоголь і у великих кількостях, то підшлункова виробляє велику кількість ферментів та збільшує внутрішньоклітинний тиск, замість того, щоб ферменти перетравлювали їжу. Вони повертаються назад в підшлункову, руйнуючи її клітини та сам орган.
Ці ферменти високоактивні та при запальному процесі руйнується таким чином підшлункова. Надалі це порушує систематичне виділення ферментів і тоді можемо спостерігати біль в лівому підребер'ї, який віддає в передню, або задню частину хребта і провокує діарею.
Смажена їжа
Часто при проблемі з підшлунковою рекомендують мінімізувати дані продукти та спосіб приготування.
Сюди ж відноситься перепалений цукор (карамелізований), бекон, шашлик свиний. Дані продукти пошкоджують білкові молекули організму.
Цукор
Підшлункова відповідає за вироблення інсуліну — це гормон, який нормалізує рівень глюкози в крові (глюкозу організм наш утворює з вуглеводневмісних усіх продуктів).
Інсулін допомагає попасти глюкозі, як ключик відкриває двері у нашу клітину, щоб потім ми отримали енергію з цієї глюкози.
Коли в нашому раціоні багато цукру, ми постійно стимулюємо вироблення інсуліну у великій кількості. Цим ми навантажуємо підшлункову і таким чином викликаємо запальний процес самого органу та організму.
Надлишок інсуліну призводить до набору зайвої ваги (при надлишку калорій). Також це є причиною синдрому полікістозних яєчників, катаракти, проблем з легенями.
Надлишок цукру в організмі провокує утворення вісцерального жиру (цей, що відкладається на внутрішніх органах і є небезпечним). А це своєю чергою призводить до ряду ще таких недуг: підвищує ризик гіпертонії, діабету, хвороб серця та судин, а також жирової хвороби печінки.
Рафіновані вуглеводи
Сюди відноситься випічка, все солодке, хліб та макарони. Оскільки в їхньому складі часто присутній цукор, канцерогени та консерванти, то вони провокують стрибки цукру, інсуліну.
А це знову гіперінсулінемія, інсулінорезистентність, а надалі діабет другого типу. В результаті виникає висипання та випадіння волосся.
Редактор: Ангеліна Петльована
16-08-2024, 00:45