Авокадо славиться своєю користю і вважається джерелом вітамінів С, Е, К і В6, а також мінералів і корисних мікроелементів. Фрукт містить лютеїн, бета-каротин та жирні кислоти омега-3, а завдяки рівню жиру авокадо також називають "калорійною бомбою".
Про це пише РБК-Україна (проєкт Styler).
Американські вчені з Медичної школи Університету Тафтса у своєму недавньому дослідженні з'ясували роль щоденного споживання авокадо на так зване вісцеральне або абдомінальне ожиріння, що вважається особливо шкідливим для здоров'я і може провокувати розвиток серцево-судинних захворювань та діабету 2 типу.
Результати наукової роботи опубліковані в журналі Journal of the American Heart Association.
З'ясувалося, що учасники групи, які їли по одному авокадо щодня, споживали більше клітковини та здорових жирів (омега-3), але менше вуглеводів та білків, ніж ті учасники експерименту, які не ласували цим фруктом.
За словами автора дослідження, професора Еліс Х. Ліхтенштейн, у тих, хто їв авокадо, спостерігався як нижчий рівень загального холестерину, так і нижчий рівень "поганого" холестерину.
Таким чином з'ясувалося, що авокадо впливає на здоров'я кровоносної системи - знижуючи "поганий" холестерин, або ліпопротеїни низької щільності, тим самим перешкоджаючи відкладенню атеросклеротичних бляшок у судинах.
Відповідно, знижується ризик серцевих захворювань чи інсульту.
Також науковці за результатами дослідження дійшли висновку, що авокадо, по суті, не сприяє набору ваги.
"Додавання 1 авокадо на день до звичного раціону протягом 6 місяців у осіб з підвищеним колом талії не зменшувало обсяг вісцеральної жирової тканини та мінімально впливало на фактори ризику, пов'язані з кардіометаболічними порушеннями", - йдеться у публікації.
Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для встановлення медичних діагнозів або самолікування.
Редактор: Ангеліна Петльована
13-11-2024, 14:59