Відома своєю користю ця цільнозернова їжа для сніданку здається виграшним вибором. Дієтологи розповіли все про переваги та недоліки цієї каші.
12 переваг вівсянки
Джерело клітковини для здоров'я серця і травної системи.
Посилює відчуття ситості, допомагаючи контролювати голод;
Може допомогти у втраті ваги;
Знижує рівень "поганого" холестерину;
Підтримує регулярне травлення і здоров'я кишківника;
Допомагає контролювати рівень цукру в крові;
Містить корисні сполуки для здоров'я мікробіома кишківника;
Покращує здоров'я серця за допомогою розчинної клітковини;
Слугує джерелом білка;
Містить необхідні поживні речовини, такі як марганець, магній, залізо і фосфор;
Може зменшити запалення;
Подовжує життя.
Одна приготована чашка вівсянки містить 4 грами клітковини, що становить 14% від добової норми. "Вівсянка - це незбиране зерно з високим вмістом розчинної клітковини, яка уповільнює травлення, зберігаючи відчуття ситості", - пояснила дієтологиня Емілі Денкерс, пише Eatthis.
Одне дослідження показало, що старомодна вівсянка і вівсянка швидкого приготування значно підвищують контроль апетиту протягом чотирьох годин.
Редактор: Людмила Осадчук
4-11-2024, 15:42