Вівсянка суттєво пом'якшує симптоми гастриту, панкреатиту та виразки. Ця крупа допомагає засвоювати зайвий жир, що автоматично знижує енергетичну цінність інших продуктів, що супроводжують вівсяну кашу.
Про це пише Радіо Трек.
Вівсянка містить близько 12% білка, 65% вуглеводів, 5,8% рослинних жирів, а також харчові волокна у вигляді бета-глюканів, які зв'язують холестерин.
Вона багата магнієм, фосфором, кальцієм, залізом, натрієм, цинком, вітамінами групи Б, вітаміном PP та вітаміном Е, а також амінокислотами та антиоксидантами.
Вівсянка відмінно підходить для дієтичного харчування та може допомогти при лікуванні захворювань печінки та інших органів, таких як гепатит, цироз, жировий гепатоз, гастрит, ниркові проблеми та проблеми з кровоносними судинами.
Завдяки бета-глюканам, вівсянку використовують для відновлення печінки, адже її компоненти відновлюють тканини зсередини.
Також ідеальні каші для печінки — гречка та пшоняна каша.
Редактор: Ангеліна Петльована
30-09-2024, 22:22