русский корабльнахуй
 
Здоров'я  16 жовтня 2024 02:00 

Запікати чи смажити: тренер розповів, як найкорисніше готувати їжу під час схуднення

підтримай автора: оригінал
17
1.1k
0
Під час схуднення люди намагаються обирати корисні способи приготування їжі. Багато хто не знає, що корисніше - смаження на сковороді чи запікання в духовці.
РБК-Україна (проєкт Styler) повідомляє, як найкраще готувати їжу для зменшення калорійності.
Смажити чи запікати?
Тренер Юрій Попко розповів, що якщо ви просто запікаєте їжу, то калорійність продукту не змінюється.
Однак, якщо ж ви будете смажити на якійсь олії чи маслі, то відповідно калорійність продукту буде лише зростати.
Важливо знати, що жир - найбільш калорійний нутрієнт. Тому під час смаження м'ясо чи риба буде вбирати цей жир.
До того ж якщо ви оберете для смаження не правильну олію, наприклад, не рафіновану, або масло з низькою температурою димлення, то в процесі нагрівання воно буде горіти й утворюватимуться канцерогени.
Окрім того, що воно буде більш калорійне, ніж продукт, то воно ще й буде дуже шкодити здоров'ю.
Яка олія корисна для смаження
Смаження відбувається при вищих температурах (200°C+) і з коротшим часом приготування. Жир нагрівається при високій температурі, що може призвести до утворення шкідливих побічних продуктів.
Важливо обирати олії з високими точками димлення (рафіновану оливкову олію, олію авокадо, масло ГХІ).
Рафінована олія авокадо містить мононенасичені та поліненасичені жирні кислоти, а також олеїнову кислоту (омега-9 жирна кислота) і вітамін Е, тому вважається найбільш корисною для серця.
ГХІ є різновидом топленого вершкового масла і широко використовується для приготування їжі. На відміну від звичайного вершкового масла, яке не підходить для обсмажування їжі й прогорає при 150˚C, масло ГХІ можна нагрівати до високих температур - 200-250˚C. Іншими словами, на ньому можна безпечно смажити.
Приготована на топленому маслі їжа набуває приємний карамельний смак і бурштиновий колір, а саме масло містить велику кількість вітаміну А і Е.
Важливо знати, що для повсякденного смаження зовсім не потрібно дорога оливкова олія холодного віджиму - вона підходить скоріше для додавання в салати. Для приготування звичайної їжі цілком можна використовувати рафіновану оливкову олію.
Редактор: Ангеліна Петльована
16-10-2024, 02:00

Схоже


05 жовтня 2024 19:43 
Здоров'я Тренер назвав продукти, які потрібно замінити в раціоні, щоб швидше схуднути

28 серпня 2024 23:59 
Лайфхаки Як правильно запікати їжу в рукаві: основні секрети, про які мало хто знає

13 жовтня 2024 02:00 
Здоров'я Тренер розніс в пух і прах міф про корисні олії, в який вірять усі

02 серпня 2024 08:44 
Новини Чернівецькі боксери стали призерами чемпіонату ФСТ «Україна» серед юніорів та юніорок

18 листопада 2024 01:15 
Здоров'я Як харчуватися жінкам з вагою 75-80 кг, щоб схуднути: фітнес-тренер запропонував раціон