русский корабльнахуй
 
Здоров'я  18 липня 2024 00:18 

Тренер розповів, як люди собі шкодять під час схуднення

підтримай автора: оригінал
15
899
0
Сон є так само важливим для схуднення, як дієта та фізичні вправи. Якщо ви намагаєтеся схуднути, недосипання може звести нанівець ваші зусилля.
Про це повідомляє тренер Юрій Попко.
Без чого не вдасться схуднути
Здорове харчування та тренування не буде ефективним, якщо ви не налагодите сон.
Якщо ви спите менш як 7-8 годин, то шанси погладшати, отримати ожиріння, діабет 2 типу суттєво зростають.
Коли ви невиспані, то тіло неспроможне як слід розпоряджатися отриманими калоріями й тим паче регулювати концентрацію цукру у крові. Надмірно високий рівень цукру (глюкоза) в крові дуже шкідливий і негативно впливає на весь організм.
Щоб боротись із високим рівнем глюкози існує гормон інсулін. Він допомагає клітинам вбирати цю глюкозу і витрачати, коли клітини перестають реагувати на інсулін, то рівень цукру росте і не може понизитись до безпечного.
Хронічне недосипання вважається одним з основних чинників, що сприяє розвитку діабету 2 типу і скорочує життя людей приблизно на 10 років.
Коли ви недосипаєте, це призводить до переїдання й ожиріння і не тому, що ви їсте, бо не спите, все набагато гірше.
Коли людина недосипає, то на 300 ккал щоразу більше споживає.
Такі самі зміни у харчування фіксують, коли людина впродовж 10 днів спить 5-6 годин на добу. Люди, які не досипають, то за рік з'їдають на 70,000 ккал більше та гладшають на 5-7 кг.
Сон і тяга до солодкого
Недосипання підвищує в організмі концентрацію ендоканабіноїдів, хімічної речовини, дія якої схожа на дію коноплі (наркотика). Що своєю чергою викликає бажання щось пожувати.
Коли рівень ендоканабіноїдів збільшується одночасно з коливанням лептину і греліну внаслідок нестачі сну, то шансів не переїсти у вас немає.
Якщо людину повністю позбавити сну на 8 годин, то її енерговитрати зростуть на 147 ккал, тому теорія, що ми спимо, щоб заощадити енергію немає сенсу.
При недосипанні організм викидає надлишок кортизолу, а той своєю чергою сприяє розмноженню "поганих" бактерій, які отруюють мікробіом.
Тренер зазначив, яка б не була ваша дієта, якщо ви не будете висипатись, то про гарне тіло забудьте.
Редактор: Ангеліна Петльована
18-07-2024, 00:18