Запікання — найпоширеніший і найкорисніший вид термічної обробки їжі. А їжа, запечена у рукаві, не підгоряє і не треба потім вимивати форму. Ще один плюс — м’ясо, птиця, овочі готуються у власному соку, тому вони залишаються м’якими, а відсутність олії робить їх ще й дієтичними.
Про це пише Телеграф.
Як правильно запікати продукти
Овочі, м’ясо, риба та птиця в рукаві можуть запікатися як окремо, так і разом, нарізаними або цілими.
Вкладаючи в рукав їжу, бажано випустити зайве повітря. Рукав можна проколоти в кількох місцях зубочисткою, щоб у процесі приготування він не надувся.
Час приготування залежить від розміру продукту. М’ясо треба запікати від 40 хвилин до 2 годин, птицю – від 30 хвилин, рибі достатньо буде і 25, а овочі запікають близько пів години. Щоправда, цілі овочі для салатів потрібно запікати близько години.
Для того, щоб продукт мав золотисту хрустку скоринку, необхідно в кінці запікання розрізати рукав і залишити страву в духовці ще на деякий час, щоб підрум’янилася.
Редактор: Ангеліна Петльована
28-08-2024, 23:59