русский корабльнахуй
 
Здоров'я  10 жовтня 2024 11:08 

І для серця, і для травлення: чому буряк має бути частіше на вашому столі

підтримай автора: оригінал
5
408
0
Іноді здається, що з настанням осені підтримувати збалансоване харчування стає складніше. Однак це не зовсім так, адже восени є чимало овочів, які забезпечують організм необхідними вітамінами та корисними речовинами. Один із них буряк.
У дописі міністерства охорони здоров'я пояснили, які переваги для здоров'я при вживанні буряка.
То що ж такого корисного містить буряк?
Вітаміни:
Вітамін С (аскорбінова кислота) – зміцнює імунну систему, підтримує здоров'я слизових оболонок і шкіри.
Вітамін В9 (фолієва кислота) – важливий для утворення клітин крові, запобігання анемії, а також обов’язковий для нормального розвитку нервової системи плода під час вагітності.
Вітамін В6 (піридоксин) – необхідний для утворення клітин крові, оптимального функціонування мозку, підтримки обміну речовин тощо.
Вітамін А у формі бета-каротину, який підтримує здоров'я органу зору, шкіри та слизових оболонок.
Мікроелементи:
Калій – регулює водно-сольовий баланс, підтримує здоров'я серця, сприяє забезпеченню нормального серцевого ритму та артеріального тиску та допомагає нормальній роботі м'язів.
Магній – важливий для нервової системи, регулює роботу м'язів і серця, бере участь у процесах синтезу білків та вироблення енергії.
Залізо – сприяє утворенню гемоглобіну, що необхідно для транспортування кисню в крові, і допомагає запобігти анемії, пов’язаної з його дефіцитом.
Кальцій – необхідний для здоров'я кісток і зубів, бере участь у скороченні м'язів та передачі нервових імпульсів.
Марганець – важливий для утворення сполучної тканини, регулює рівень глюкози та бере участь у метаболізмі жирів і вуглеводів.
Мідь – допомагає у засвоєнні заліза, важлива для формування кісткової тканини та нервових волокон.
Інші корисні компоненти:
Бетаїн – підтримує роботу печінки, допомагає у регулюванні метаболізму та захищає від серцево-судинних захворювань.
Антоціани – антиоксиданти, що захищають клітини від окислювального стресу та пошкодження вільними радикалами.
Редактор: Людмила Осадчук
10-10-2024, 11:08