русский корабльнахуй
 
Здоров'я  12 липня 2024 18:42 

Які продукти варто їсти в спеку, а від чого краще відмовитися: важливі правила

підтримай автора: оригінал
19
995
0
Експерти кажуть, що для того, щоб пережити фізичні наслідки екстремальної спеки, необхідно забезпечити достатню кількість води та енергії у вашому організмі.
Травлення створює тепло, а споживання великої кількості калорійної їжі за один присід може бути важким для організму.
Вживання важкої їжі, коли на вулиці дуже спекотно, також може призвести до того, що ви почуватиметеся більш млявими та втомленими, оскільки ваше тіло намагається зробити занадто багато одночасно.
Замість цього експерти рекомендують частіше їсти легку їжу протягом дня і зосередитися на продуктах, які легше перетравлюються, таких як огірки і кавуни.
Напої з великою кількістю кофеїну, такі як енергетичні напої, можуть призвести до зневоднення, оскільки вони змушують вас частіше ходити до вбиральні.
Рішенням можуть стати льодяні продукти та напої. Охолодження у спекотний день за допомогою морозива, ескімо або крижаного напою може дати вам тимчасове полегшення.
Споживання великої кількості холодної їжі або напоїв протягом одного дня може знизити температуру тіла. Ваше тіло може відреагувати, намагаючись зігрітися, що може виснажити вашу енергію і змусити вас відчувати себе тепліше в довгостроковій перспективі.
Експерти рекомендують вживати продукти з високим вмістом води, такі як ягоди, кавун, огірки, помідори, селера і болгарський перець.
Редактор: Людмила Осадчук
12-07-2024, 18:42