русский корабльнахуй
 
Технологічно  08 жовтня 2024 00:23 

Google Об'єктив тепер шукає відео і розуміє голосові запити

підтримай автора: оригінал
3
542
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
Пошуковик Google Об'єктив отримав розширений функціонал. Після оновлення він може шукати не тільки елементи на зображеннях, а й відео, яке можна доповнити голосовим запитом.
Якщо для того, аби знайти відповідь на запитання, вам недостатньо використати лише фото того, що ви бачите перед собою, у Google Об'єктив тепер є рішення. Цей інструмент тепер дозволяє знімати відео і шукати інформацію за ним. Крім цього, до відео можна буде додати власний коментар, який ще більше уточнить пошуковий запит. Наприклад, якщо вас цікавить, чому риби в акваріумі плавають разом, ви можете записати відео для Google Об'єктив і озвучити запитання: «Чому вони плавають разом?». За допомогою штучного інтелекту Gemini Google Об'єктив проаналізує ваш запит і надасть вичерпну відповідь, пише МА АСС з посиланням на Nv.ua.Техно.
В коментарі The Verge віцепрезидент Google з розробки Раджан Пател пояснив, що оновлений інструмент знімає відео як серію зображень і використовує ті самі методи комп’ютерного зору, що раніше забезпечували роботу Об'єктива. В майбутньому, за словами Патела, компанія планує додати можливість аналізувати звуки (наприклад, для ідентифікації співу птахів).
Крім цього, в Google Об'єктив оновлено пошук за фотографією. Тепер зображення так само можна супроводжувати голосовим запитом, який може уточнити. що саме чи шукаєте.
Як йдеться в повідомленні у блозі Google, всі ці оновлення можна знайти в Search Labs на Android та iOS. Однак поки голосовий пошук доступний лише англійською мовою.