русский корабльнахуй
 
Здорово  03 жовтня 2024 00:18 

Як швидко і якісно заснути: названо 7 напоїв, що поліпшують сон

підтримай автора: оригінал
9
1.5k
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
Фахівці рекомендують пити ці напої, якщо ви хочете добре виспатися.
Насправді є кілька напоїв, які не тільки смачні та заспокоюють, а й допомагають швидше заснути, сприяють гарному нічному відпочинку. Саме вони допоможуть підвищити якість сну. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на УНІАН.
7 напоїв, які допоможуть швидше заснути
Вишневий сік
Вишневий сік є чудовим джерелом не тільки магнію і мелатоніну, а й містить невелику кількість триптофану. Дослідження 2018 року показало, що цей напій збільшує як час сну, так і його ефективність, пише Realsimple.
Ромашковий чай
Цей чай використовується як протизапальний засіб для підтримки імунітету, обміну речовин і психічного здоров'я. Його також використовують для полегшення нічного сну як заспокійливе. «Однак людям з алергією на амброзію потрібно бути обережними з ромашкою», - попередила дієтологиня Джилл Нуссінов, оскільки ця рослина є родичем амброзії.
Тепле молоко
Молоко багате на триптофан, магній і вітаміни A, B12, а іноді й D. Крім того, вживання теплих напоїв може чинити заспокійливу дію, готуючи до якісного сну.
Чай з мелісою
Цей чай є мрією завдяки своєму м'якому, злегка солодкуватому смаку. «Меліса розслабляє і має приємний смак, ідеально підходить для приймання перед сном», - зазначила Нуссінов. Дослідження 2011 року показало, що чай з мелісою зменшує симптоми безсоння на 42% в учасників дослідження.
Смузі з ківі та банана
Хоча це поєднання може здатися трохи дивним, банани багаті на триптофан, магній, мелатонін, клітковину і вітаміни B6 і C, а ківі багаті на серотонін і клітковину. Дослідження 2023 року навіть пов'язали вживання ківі з поліпшенням сну у спортсменів.
Золотий лате з мигдальним молоком
Назва цього напою зумовлена присутністю куркуми, яка багата на антиоксиданти, що допомагають зменшити запалення в організмі, усуваючи будь-які запальні причини проблем зі сном. Дослідження 2024 року показало, що її активний інгредієнт, куркумін, ефективний для полегшення симптомів тривожності (поширеного порушника сну).
А для тих, хто не вживає молочне, мигдалеве молоко стане чудовим доповненням до будь-якого вечірнього напою, включно із золотим лате, адже це альтернативне молоко багате на мелатонін, магній і триптофан. Крім того, початкові дослідження показали, що вживання мигдалю може зменшити симптоми безсоння, згідно з дослідженням 2019 року.
Зелений чай без кофеїну
«L-теанін, який міститься в зеленому, чорному і білому чаї, може сприяти здоровому сну», - зазначила Нуссінов. L-теанін сприяє розслабленню мозку, згідно з даними Sleep Foundation. Протизапальні властивості рослинних сполук, що містяться в зеленому чаї, таких як кверцетин, кемпферол, катехіни і галат епігаллокатехіну, також допомагають спокійному сну.
Що не слід пити перед сном
Якщо ви хочете добре виспатися, то не слід перед сном пити алкоголь, напої, що містять кофеїн і доданий цукор. Кофеїн може сильно порушити сон і його не слід пити за 8 годин до відходу в ліжко, особливо тим людям, у яких є проблеми зі сном.
Також слід уникати напоїв, які можуть спричинити розлад шлунка. Це газовані напої, які можуть спричиняти газоутворення та здуття живота, таким чином порушуючи сон.