русский корабльнахуй
 
Здоров'я  10 серпня 2024 09:58 

Що пити, щоб не поправлятися: названо найкалорійніші алкогольні напої

підтримай автора: оригінал
12
963
0
У помірних кількостях кілька напоїв не зашкодять, але деякі з них дуже калорійні, і вам, можливо, не захочеться їх пити, якщо ви намагаєтеся схуднути.
Дієтолог Джорджія Чілтон поділилася п'ятьма напоями, яких слід уникати, якщо ви намагаєтеся підтримувати форму або скинути вагу, а також запропонувала деякі альтернативи, пише Mirror. Насамперед Чілтон порадила людям уникати пива. За словами експертки, у пінті може бути до 300 калорій. Тому, якщо ви хочете схуднути, вона рекомендує обирати слабоалкогольні варіанти, в яких калорійність менша.
Далі йде Піна колада. Ці коктейлі можуть містити до 400 калорій на напій через великий вміст жиру в інгредієнтах. Зроблений із кокосових вершків, які містять багато жиру та калорій, ананасовий сік "швидко збільшує вміст цукру". Дієтологиня зазначила, що порція напою може містити понад 15 г жиру, що становить п'яту частину рекомендованої для жінок денної норми. Якщо ви хочете чогось кориснішого, можете спробувати ром і кокосову воду з невеликою кількістю ананасового соку, який, за словами фахівчині, містить менше цукру й калорій, а також забезпечує гідратацію - і містить усього близько 150 калорій.
Ще один популярний літній коктейль із високим вмістом калорій - це дайкірі. Він може містити до 300 калорій у напої. "Їх часто готують із заздалегідь приготованих сумішей, які відомі високим вмістом цукру. З огляду на це, ви відчуєте швидкий пік, а потім падіння рівня цукру в крові, що вплине на рівень енергії та голоду", - пояснила експертка.
Тож якщо вам потрібна альтернатива, Чілтон запропонувала класичний дайкірі зі свіжим соком лайма, простим сиропом і ромом, який міститиме всього 120-150 калорій і менше цукру.
У списку також є чай з льодом Long Island. Він не тільки має дуже високий вміст алкоголю, а й дуже калорійний - приголомшливі 500 калорій на напій.
Дієтолог сказала: "Крім безлічі алкоголю, до чаю з льодом Long Island додають колу і сироп, обидва з яких сильно збільшують вміст цукру. Замість цього вона запропонувала горілку з содовою з краплею коли, всього 100-150 калорій.
Espresso Martini також у списку висококалорійних напоїв. Попри те, що в напої 200 калорій на порцію, проблема полягає в суміші кофеїну та алкоголю. "Спільне вживання кофеїну з алкоголем має безліч протидіючих ефектів, в основному тому, що алкоголь є депресантом, а кофеїн - стимулятором. Ці ефекти включають втому і седативні ефекти, спричинені алкоголем, а також підвищене відчуття пильності, що може призвести до збільшення запою", - пояснила вона.
Вона порадила серед низькокалорійних напоїв звернути увагу на просеко, лише 80 калорій, або на селерську воду як основу для коктейлю - лише 95 калорій.
Редактор: Євгеній Пірожков
10-08-2024, 09:58